Visitsorlandet.com – 2022 oppsummert

Nettsiden visitsorlandet.com er Visit Sørlandets viktigste kommunikasjonskanal mot ferie og fritidsmarkedet, og vi har kontinuerlig fokus på å holde den oppdatert med relevante artikler og informasjon. Vi endrer også tema etter årstid, og dette synliggjøres gjennom toppbilde/tekst, ingress og artikler. Samlet sett ender trafikken på omtrent samme nivå som i fjor; med drøye 1,5 millioner økter og i underkant av 3 millioner sidevisninger.
Illustrasjonsbilde digitale kanaler

Synlighet i søk

Nettsiden får bra søkerangering på Google. Vi har også et kontinuerlig fokus på søkeoptimalisering via relevante søkeord, og følger med på hvilke søkeord som er mest brukt.

I 2022 har vi fått 521 000 klikk inn til nettsidene fra søkemotorer. Mens treff fra visitsorlandet.com har vært vist til brukere i søkeresultatene bortimot 21 millioner ganger!
Vi får trafikk inn på et stort antall søkeord, men de mest trafikkgivende søkeordene til nettsidene i 2022 var:

  1. Mesternes mester 2022
  2. Kristiansand
  3. Hva skjer i Kristiansand
  4. Risør
  5. Mesternes mester 2022 hus
  6. Arendal
  7. Visit Sørlandet
  8. Mesternes mester
  9. Mandal
  10. Grimstad

Utvikling trafikk 2022

Websiden er vår viktigste markedsføringskanal, og når vi ser på året totalt sett har vi klart å fordele trafikken mer jevnt over hele året, ved å ha egne kampanjer i skuldersesongene. Og hatt litt mindre trykk i forbindelse med selve sommersesongen. Besøkstall og økter ligger ganske likt som fjoråret; med en nedgang på 1 % i antall økter, 2 % økning i antall brukere og knappe 10 % nedgang i antall sidevisninger.

Vi ser at Mesternes Mester som ble vist fra Kristiansand og Lillesand i januar 2022 har hatt veldig stor effekt på trafikken. Vi hadde utrolig stor trafikk forbundet med dette i romjula 2021 og januar 2022. Derfor ser vi store positive utslag på trafikken i januar 22, men negative i romjula 22 sammenlignet med romjul 21.

Webstatistikk 2022

Mest besøkte sider

Vi ser at Mesternes mester er den mest besøkte siden i 2022, med nesten 100 000 visninger. Deretter følger hovedsiden til Visit Sørlandet, med 85 000 visninger. Kristiansand og hva skjer i Kristiansand følger på de neste plassene, før Setesdal, Lillesand og Arendal. Vi ser også en stor interesse for camping i søk og henvendelser, og dette gjenspeiles i oversikten over de mest populære sidene. Camping på Sørlandet er på 9. plass, før Grimstad på 10. plass.

Tabell mest besøkte sider 2022

Innhold

Vi ser at scrolling essays er et format som får brukerne til å tilbringe mer tid på siden, og scrolle gjennom mer av innholdet. Vi kommer til å bruke det fremover i kampanjer, redaksjonelle artikler og andre former for storytelling. Du kan se noen eksempler her:

Lad batteriene på Sørlandet
Helgetur med vennegjengen
Utsikten Hotell Kvinesdal

Nye nettsider lanseres i løpet av 2023

I 2022 er det også startet et prosjekt med å bygge en ny web som vil lanseres i 2023.
Nettsideleverandør vil fortsatt være Simple View, men vi flytter over løsningen fra den amerikanske til den europeiske. Dette innebærer blant annet at vi får support og kontakt via det norske kontoret i Oslo; noe som vil gjøre både videreutvikling og drift av nettsidene mye lettere.

Vi har med oss Nosleeptilbrooklyn på design, og vi har involvert både bedrifter i klynga og destinasjonsselskapene på Sørlandet i prosessen i høst.