Visit Sørlandet & Visit Norway nominert til europeisk pris i PR

Visit Sørlandet og Visit Norway er utrolig stolte over å være nominert til prestisjefylt internasjonal pris "The European Excellence Awards" - eller kort fortalt EM i PR. Blant hele 40 000 andre bidrag på tvers av bransjer er vi en av fem nominerte i kategorien Storytelling for kampanjen "Change the View - not your partner". Kampanjen viser på en kreativ måte hvordan et skifte av omgivelser til Sørlandet kan bidra positivt til parforholdet.
Foto: KD Rogstad

“Change the view – not your partner” – en ny og annerledes kampanje

Kampanjen var et samarbeid mellom Visit Sørlandet og Visit Norway, og den tok utgangspunkt i at mange under pandemien søkte råd om samliv på Google. Mange sleit med parforholdet med lange perioder med lock down. Ideen med kampanjen var derfor å vise at isteden for å bytte ut partneren, så var det bedre å bytte omgivelser og se sin kjære i nytt lys og i nye situasjoner. I kampanjen hentet vi også inn samlivsekspert Frode Thuen som bisto parene med råd og oppgaver underveis. For oss på Sørlandet fikk vi her testet ut kommunikasjon om skuldersesonger mot et internasjonalt publikum av voksne par uten barn.

Sørlandet har i lang tid i hovedsak vært markedsført mot Norge og nordmenn og sol og sommer. Men Sørlandet har jo så mye å by på andre tider av året som også er superspennende for et internasjonalt publikum. Vi ønsket å prøve noe nytt i måten vi kommuniserer på, og samarbeidet med Visit Norway i denne kampanjen var utrolig inspirerende! Det er krevende for en region med begrensede markedsmidler å nå ut til et nytt internasjonalt publikum, så da må man være kreativ og tørre å gjøre noe som vekker oppmerksomhet, sier markedssjef i Visit Sørlandet Mona Konuralp.

Se casefilmen om kampanjen

Casefilm – Change the view from Visit Norway on Vimeo.

Kampanjen engasjerte nærmere en million

Kampanjen ble filmet høsten 2021 og kampanjen ble lansert vinteren 2022. Betalt annonsering ble gjort i våre prioriterte markeder Danmark, Tyskland og Nederland, og så gikk den organisk i alle de internasjonale markedene til Visit Norway. 

«Change the View» kampanjen hadde følgende resultater:

  • Visninger (impressions): 19,24 millioner
  • Klikk/reaksjoner/likes/delinger/kommentarer: 737.000
  • ThruPlays og TrueViews (kvalitetsvideovisninger): 3,14 millioner

Retargeting-kampanje

Etter den felles kampanjen med Visit Norway kjørte Visit Sørlandet en egen retargeting-kampanje på det varme publikummet. Det ble produsert en egen landingsside på Visitsorlandet.com.

Løser et nasjonalt behov

Katrine Mosfjeld - Innovasjon Norge Reiseliv
Katrine Mosfjeld, Innovasjon Norge Reiseliv

I Norge har vi en utfordring med store sesongsvingninger i etterspørselen, og det hindrer helårsdrift hos reiselivsbedriftene. Det påvirker derfor lønnsomheten. I denne kampanjen forsøker vi å vise hvor bra en reise kan være også i lavsesong. Vi treffer tidsånden med en historie om å bli kvitt kløen etter lockdown, gjennom reiser og opplevelser. Sørlandet får spille stjerna i denne historien, sier Katrine Mosfjeld, leder for forbrukermarkedsføring i Innovasjon Norge Reiseliv.

Om “The European Excellence Awards”

Prisen ble etablert i 2007 og arrangeres av Quadriga – en Berlin-basert kunnskapshub for utdanning, informasjon, nettverking og forretningsløsninger innen IT. Prisene beskrives som følger:

The European Excellence Awards honour outstanding campaigns and projects in the field of PR and communications. With categories covering everything from employer branding to crisis, the Awards are a celebration of the most exceptional campaigns in European corporate communications and PR.

Om kategorien “Storytelling”

På nettsidene til The European Excellence Awards” står følgende om kategorien “Storytelling” :

In an era of information overflow, it has become vital for brands to engage stakeholders through honest and authentic stories, as well as to encourage employees to live and breathe the corporate narrative. That is the challenge for communicators – and this category recognises campaigns or projects that use storytelling in all its facets.

Avgjørelse 9. desember

Fredag 9. desember vi får vite om vi stikker av med første plass, men vi har allerede fått en stor anerkjennelse ved å bli plukket ut blant ca 40 000 andre bidrag. Det er hele 60 kategorier med 5 nominerte i hver.
Her er listen over alle kategoriene og hvem som er nominert.