Visit Sørlandet nettsider med 4 millioner sidevisninger i 2019

Som digital turistinformasjon og markedsføringskanal er visitsorlandet.com en av de viktigste kanalene til Visit Sørlandet. I løpet av 2019 har Visit Sørlandets nettsider (visitsorlandet.com) hatt over 4 millioner sidevisninger, en økning på 22% sammenlignet med 2018.
Visit-Southern-Norway-web

Den absolutt mest besøkte siden på visitsorlandet.com var om Under undervannsrestaurant (engelsk sideversjon). Deretter fulgte “Hva skjer i Kristiansand” arrangementkalender og den norske versjonen om Under.

Les mer om hvordan man kan bli synlig på nettsidene til Visit Sørlandet.

Noen hovedtall 2019:

  • 4 006 103 sidevisninger
  • 1 680 521 økter
  • 2,38 sider per økt
  • 1:57 minutter i gjennomsnitt per økt

Mer fra Google Analytics

  • De som besøkte nettsiden var gjennomsnittlig innom 2,38 sider og hvert besøk var på 1,57 minutter.
  • 62% av besøkene var fra mobiltelefoner (opp fra 54% i 2018).
  • 62% av besøkene kom fra Norge (basert på IP adresse), 12% fra Tyskland og deretter fulgte USA, Nederland, Danmark og UK.
  • 7. juli var den mest besøkte dagen, juni og juli de mest besøkte månedene og vi ser også en topp den 20. mars, dagen Under ble lansert i media.

SEO – Søkemotor optimalisering

83% av nettsidebesøkene kom fra organiske Google søk, resten en lett blanding av organisk og betalt Facebook, Google AdWords, våre epost nyhetsbrev og direkte linker fra andre nettsteder.

Tømmerrenna i Vennesla er den femte mest besøkte nettsiden på visitsorlandet.com – vi har sett denne opplevelsen har fått økt oppmerksomhet samt de har ikke har en egen nettside, derfor kommer besøkene til oss når den blir Googlet.

Ellers ser vi at festivaler og event-oppføringer, campingplasser og turforslag har hatt mange sidevisninger i 2019.

Les hvordan du kan markedsføre ditt arrangement på visitsorlandet.com.

Vi sender kunden videre til din bedrift!

I 2019 har visitsorlandet.com levert 158 033 konverteringer (klikk ut til bedrifters nettside, telefonnr. eller epost på bedriftsoppføringer) som gir en konverteringsrate på 3,96%. Samlet var det 333 344 klikk ut fra visitsorlandet.com til reiselivsbedrifter på Sørlandet.

Om Visit Sørlandet nettsider

USUS AS, landsdelsselskapet for Sørlandet (Agder), drifter reiselivsnettstedet visitsorlandet.com, samt flere lokale reiselivssider på Sørlandet.

Med redaksjonelle artikler og produktpresentasjoner av ulike attraksjoner, restauranter og aktiviteter, bidrar vi til å tilgjengeliggjøre landsdelen for både tilreisende og lokalbefolkningen på Sørlandet.

Visit Sørlandets nettsider inneholder felles sider om Sørlandet (4 språkversjoner; Norsk, engelsk, tysk og dansk) og egne sider på hver destinasjon/by.

Visit Sørlandets arrangementskalender bidrar også til å holde mennesker oppdatert på hva som skjer. Arrangementskalendere finnes også på hver underdestinasjon på nettsiden.

Les mer

Se en oversikt over alle destinasjoner under Visit Sørlandet.
Les mer om hvordan man kan bli synlig på nettsidene til Visit Sørlandet.
Vil du lære mer om markedsføring og nettsider? Sjekk ut USUS sine kurs og workshops.