Vinterkampanje i Scan Magazine SAS ombordmagasin

Denne vinteren har Visit Sørlandet annonse i SAS sitt eget ombordmagasin, Scan Magazine. Scan Magazine er et engelskspråklig magasin med fokus på skandinavisk design, reise, utdanning og business og når et publikum i reisemodus.
Sirdal huskyfarm Foto: Sirdal Huskyfarm Sirdal huskyfarm Foto: Sirdal Huskyfarm

Her eksponeres leserne for et nytt reisemål når de sitter i flysetene. Når folk er på reise, er de ofte i planleggingen av et nytt reisemål, altså i et reisemodus.

Scan Magazine Visit Sørlandet
Scan Magazine Visit Sørlandet
Scan Magazine Visit Sørlandet 2
Scan Magazine Visit Sørlandet

Nettutgaven av artikkelen kan du lese her

Her kan du blad i magasinet

Air lounges, gates and in-flight

Scan Magazine blir distribuert i print ved gate på flyplasser hos største skandinaviske flyselskapene. Magasinet dekker et stort område med passasjerer til og fra de største flyplassene i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Magasinet er printet i 20.000 eksemplarer, hvor man estimerer 5-6 lesere pr kopi noe som tilsvarer 100-120.000 månedlige lesere i snitt. Den digitale delen når ca 50.000 lesere i tillegg. Desemberutgaven er den største utgaven og det vil i tillegg bli kjørt kampanje mot OSL Gardermoen for ytterligere promotering av magasinet. 

I tillegg til distribusjon på flyplasser er Scan Magazine er tilgjengelig på følgende ferjer

  • Danmark. Hirtshals – Color Lines og Fjord Lines terminal. Frederikshavn – DFDS og Stena Lines terminal. Grenaa – Stena Lines terminal.
  • Norge. Bergen – Fjord Lines terminal. Kristiansand – Color Lines og Fjord Lines terminal. Langesund – Fjord Lines terminal. Larvik – Color Lines terminal. Oslo – DFDS terminal.
  • Sverige. Gøteborg – Stena Lines terminal. Halmstad – Stena Lines terminal. Helsingborg – Forseas terminal.

Turistinformasjon og motorveier i Danmark i tillegg til Svenske SJ

Scan Magazine er tilgjengelig i print i turistinformasjoner i Danmark, Norge og Sverige. Magasinet er tilgjengelig i over 50 servicestasjoner og stopp i Danmark. I tillegg til distribusjon på svenske SJ tog, som dekker store deler av det svenske markedet. 

Litt om Scan Magazines lesere

Leserne er aktive mennesker i alle aldre, mange på businessreise eller på reise for å møte venner og familie. Andre på ferie eller en weekendtur.  52% av leserne er menn og 48% av leserne er kvinner.

Fordelingen mellom leserne/de reisende

  •  37% Business reise
  •  22% Besøker venner og familie
  •  20% På ferie
  •  10% Weekendferie
  •  3% På vei til et event
  •  3% Reiser for andre grunner

Vinterkampanje i Fjell&Vidde