Vest-Agder-museet løfter nivået på digital formidling og publikumsopplevelse

Vest-Agder-museet har nå flere spennende prosjekter på gang med tanke på nye digitale publikumsopplevelser og nye måter å formidle historien på. Første mulighet for å oppleve fortid som møter nåtid er allerede i desember på Gimle Gård, og museet har også fått tildelt midler til videre satsing på teknologi i museet. Nå skjer det mye spennende innen kultur og digitalisering i Kristiansand!
MetaHuman-konsept på Gimle Gård MetaHuman konseptet kombinert med Motion Capture på Gimle Gård. Foto: Broomstick.

MetaHuman konseptet kombinert med Motion Capture på Gimle Gård

Hæ? sier du kanskje… Har du drømt om å reise i tid og å kunne snakke med fortidens mennesker?

Nå er drømmen om å møte fortiden kanskje ikke så fjern lengre. Vest-Agder-museet og Broomstick AS vil i slutten av 2022 presentere digital formidling og publikumsopplevelser på et helt annet nivå enn norske museer og kulturaktører tidligere har kunnet tilby. Og i starten av desember vil du kunne oppleve noe helt spesielt på Gimle Gård. Da får du muligheten til å bli med på en publikumsopplevelse som bringer fortiden sammen med nåtiden; det digitale sammen med det fysiske.. Men HVEM fra fortiden du får møte røpes ikke…

I forbindelse med kommende nytt museumsbygg i Kristiansand, satses det stort på nye digitale opplevelser og for Vest-Agder-museet vil dette være en øvelse i hvordan denne teknologien kan styrke museumsopplevelsene i museet.
Les mer om eventet her.

Vest-Agder-museet tildelt Cultiva midler til digitalprosjektet «Teknologi i museet»

Vest-Agder-museet er også en av flere partnere i Visit Sørlandet som har fått tildelt midler i Cultiva sin store satsing på digitalisering i kunst og kulturfeltet i Kristiansand. Her skal det i samarbeid med Agder XR, Apaxa AS og Cederberg Studios AS gjøres et mulighetsstudie for å se på aktuell teknologi og samarbeidspartnere, samt at det skal gjennomføres et konkret testprosjekt på Kristiansand museum basert på bruk av 3D-teknologi og lyd.

Siden museet på mange områder er tett knyttet til fysiske, målbare størrelser; landskap, bygninger og gjenstander, er museet nysgjerrige på hvilke muligheter 3D-teknologi kan kombinere bygningsvern med historieopplevelser. I tillegg ønsker de å utforske hvordan formidling via lyd kan kombineres med visuelle opplevelser.

Les mer om prosjektet “Teknologi i museet”.

Punktsky Nomelandsloftet
Punktsky Nomelandsloftet.