Spennende partnerskap med AI:Hub etablert

Ny og avansert teknologi kan ofte virke fremmed for mange aktører i reise-, kultur- og opplevelsesnæringene, og det er ikke alltid så lett å se hvilke muligheter som finnes der for vår bransje. Vi har nå inngått et spennende samarbeid med AI:Hub, som har til formål å avmystifisere kunstig intelligens og hjelpe bedrifter til å forstå, teste og ta i bruk ny teknologi.
Roboten Pepper - MIL Roboten Pepper

Hva er AI: Hub

AI:Hub er et initiativ for å heve kunnskapen rundt kunstig intelligens i hele Agder. Målet er å gi det lokale næringslivet et løft ved å skape verdi ved bruk av kunstig intelligens, utvikle kompetanse og drive frem innovasjon. Det er MIL AS (Mechatronics Innovation Lab i Grimstad) som står bak initiativet som hadde oppstart i april 2021 – med støtte fra Sørlandets Kompetansefond og Aust-Agder utviklings- og kompetansefond.

Hvordan kan AI:Hub partnerskapet være nyttig for din bedrift?

Kunstig intelligens blir mer og mer brukt rundt om i verden fordi det er et allsidig verktøy. Men spørsmålet er ofte hvordan kan vi som bedrift ta i bruk kunstig intelligens? Enda viktigere, hvordan kan vi som bedrift få tilgang til kunstig intelligens som dekker våre behov? Dette er problemer AI:Hub vil bidra til å finne løsninger for, gjennom tett samarbeid med næringsliv og akademia.

Det vil bli arrangert webinarer og andre faglige samlinger, i tillegg til at du som bedrift når som helst kan komme til oss med et behov, og så kan vi koble deg med riktig miljø. Sammen med AI:Hub kan vi også hjelpe bedrifter med å initiere innovasjonsprosjekter. På MIL er det også mulig med omvisninger, workshops og testing av teknologier som AR/VR, intelligente roboter (som roboten Pepper på bildet), maskinlæring og predikering (feks ved å kombinere historiske vær- og besøksdata kan maskinlæring benyttes til å «forutse» i forkant hvor mange besøkende som kommer gitt en viss værmelding).

Les mer om: