Ny USUS partner: Utsikten Hotell Kvinesdal

Framover vil vi presentere alle nye USUS partnere med et lite intervju. Her er det hotelldirektør Agnes Berntsen på Utsikten Hotell Kvinesdal som står for tur. Velkommen i nettverket!
Agnes Berntsen Agnes Berntsen på Utsikten Hotell Kvinesdal

Fortell litt om din bedrift

Utsikten Hotell KvinesdalUtsikten Hotell Kvinesdal fremstår i dag som et moderne kurs og konferansehotell, men også et yndet sted for golfgjester og tilreisende arbeidsfolk som jobber med ulike prosjekter i Kvinesdal og omeng. Også når det gjelder events, bryllupsfeiringer, julebord og andre type begivenheter, så fremstår utsiktsperlen Utsikten Hotell Kvinesdal som et populært og egnet sted å være.

Ferie og fritid blir også stadig en viktigere målgruppe. Det er et mangfold av ulike toppturer for liten og stor i Kvinesdal samtidig som også de vakre Lista strendene, gruvebyen på Knaben og Knaben via Ferrata samt Kvinabadet blir hyppig besøkt av hotellets gjester. Og midt i sentrum av Kvinesdal er elven et eldorado for ivrige laksefiskere.

Utsikten Hotell Kvinesdal har en klar ambisjon om å være et ledende kurshotell både i regionen, men også i AGDER. Hotellets konkurransefortrinn er at vi er et frittstående hotell som bestemmer alt selv og det gjør at vi kan optimalisere gjesteopplevelsen på alle ledd i verdikjeden uten å ha føringer fra annet hold om hva vi kan gjøre og ikke bør gjøre. Hotellet har store og romslige fasiliteter, og spesielt i disse koronatider blir det ekstra lagt merke til av gjestene og det verdsettes høyt.

Utsikten Hotell Kvinesdal har et synlig vertskap til stede og hver eneste gjest blir lagt merke til og opplever det som en god ting erfarer vi. Hotellet jobber målrettet med å være en bærekraftig virksomhet der ENØK, matsvinn er noen av mange tiltak det jobbes systematisk med.

Hva betyr et partnerskap i USUS/Visit Sørlandet for din bedrift?

Partnerskapet er viktig for Utsikten Hotell kvinesdal med at vi kommer med i et viktig fellesskap med mål om å løfte og fremme Sørlandet totalt sett og det mangfoldet AGDER har å by på. Utsikten Hotell Kvinesdal kan både høste viktige erfaringer fra fellesskapet, men målet vil også være en viktig bidragsyter til Visit Sørlandet/USUS.

Som leder av din bedrift – hva tenker du er de største utfordringene vi har på Sørlandet for å få en bærekraftig næring?

Akkurat her og nå midt i pandemiperioden, er den største utfordringen å få gang igjen på hotell og restaurantnæringen, slik at vi kan få gjester igjen og på den måten bli lønnsomme igjen, slik at vi kan få midler til å fortsette arbeidet internt med de ulike tiltakene som er definert som viktige for å utvikle bedriften/hotellet til å bli mer bærekraftig.