Under er offisielt åpnet

Gaute, Hege, Stig, Katrine, Visit Norway, Snøhetta og alle gode samarbeidspartnere - gratulerer med gårsdagen og gratulerer med en fantastisk restaurant! Det vi var vitne til i går med åpningen av Under er av et så stort internasjonalt format at jeg tror ikke det har gått opp for oss ennå. Dere har rett og slett skapt historie.
Under - Lindesnes Foto: Ivar Kvaal

Under har sett Sørlandet på kartet – på arkitekturkartet, restaurantkartet, bærekraftkartet, reiselivskartet, bucket-liste-kartet og alle andre kart som vi er så avhengig av i reiselivsnæringen for rett og slett å overleve. I tillegg har Ubostad-familien i hele prosessen vært rause og tydelige på å framheve alle andre aktører og opplevelser rundt seg.

Under som enkeltattraksjon har skapt en oppmerksomhet som vi i Norge aldri har sett maken til tidligere. Denne oppmerksomheten har i seg nysgjerrighet, forundring, begeistring, vantro, inspirasjon og ren lykkefølelse over at noen kan ha så ville ideer og like fullt få de realisert. Det gjør noe med oss som bor her, vi er litt modigere enn vi var i forgårs, – vi kan få til det vi vil! Sørlandet er på verdenskartet!

Under vil være en attraksjon som i seg selv er «reason-to-go». Det gir oss en enorm mulighet på Sørlandet til å fremme hele vår landsdel og knytte andre opplevelser til Under. En lignende mulighet kan det bli lenge til vi får igjen. I det ligger det også et stort ansvar; vi må heie på og støtte hverandre, når en lykkes vil andre også lykkes. Vi skal vise frem det beste vi har, og vi skal levere i alle ledd.

USUS var, sammen med gjengen fra Under, Snøhetta og Visit Norway vertskap for 30 internasjonale journalister mandag og tirsdag denne uka. De kom for Under, men skal vi tro på alle de tilbakemeldingene vi har fått, reiste de hjem med et hjerte for hele Sørlandet. Og det er takket være alle dere som stilte opp og hjalp oss å ta imot de enkelte gruppene som var på Lindesnes Fyr, hos Adventure Norway, i Ny-Hellesund, på Boen gård, i Lillesand og på Hotel Norge, Reinhartsen på fiskebrygga, Kilden og SKMU/Kunstsiloen. Vi skal heller ikke glemme Scandic Hotel Bystranda, Radisson Blu Caledonien Hotel, Thon Hotel Parken og Clarion Hotel Ernst der de bodde under oppholdet i Kristiansand. Tusen takk til alle dere for et fantastisk vertskap!

USUS vil i fremtiden ha et tett samarbeid med Visit Norway i den internasjonale markedsføringen av Sørlandet. Vi vil også jobbe tett med noen av flyselskapene fremover. Dette er et langsiktig arbeid, men jobber vi systematisk og riktig vil det gi resultater.

Da er det bare å ønske seg et stort innhogg av internasjonale gjester i år og i årene som kommer. Som en fransk journalist sa da hun reiste, «Southern Norway is a new destination for us in France». – Så da sier vi det; Sørlandet er Norges nye internasjonale destinasjon!

Synnøve og resten av teamet i USUS

Under Lindesnes Norway