Tyske turoperatører på Sørlandsbesøk

I samarbeid med med Innovasjon Norge arrangerte USUS AS en FAM trip (familiarization trip) for tyske turoperatører 19.-23./9 2019. Teamet for visningsturen var bærekraftige reisemål.
Tyske turoperatører på Sørlandsbesøk
Tyske turoperatører på Sørlandsbesøk – Her er på Lindesnes Fyr.

De 8 turoperatørene som var valgt ut hadde alle spesielt fokus på bærekraft – da er Sørlandet et selvfølgelig valg da vi har 2 destinasjoner som er sertifiserte bærekraftige reisemål.

Lindesnes regionen og Setesdal har begge gjort en stor jobb med å bli bærekraftige destinasjoner. Merkeordningen er et verktøy for å systematisere et langsiktig arbeid for økt bærekraft i reiselivet. Les mer om merket for bærekraftig reisemål.

Å bli merket som et bærekraftig reisemål betyr at destinasjonen over tid prioriterer målet om økt bærekraft, ikke at stedet ER bærekraftig.

Både Erling Løfsnes fra Visit Lindesnes og Roy Bakke fra Destinasjon Hovden/Setesdal var involvert under planlegging av visningsturen m.t.p. jobben de har gjort for å bli en bærekraftig destinasjon.

Turoperatørene var forskjellige, her var det alt fra de som pakketerte gruppeturer til enkeltreiser, matoppleveler til vandreturer. I ettertid har USUS fulgt opp alle operatørene med praktisk info og vi håper de vil inkludere Sørlandet i deres fremtidige Norgesturer.

Tyske turoperatører på Sørlandsbesøk - Foto USUS AS.
Tyske turoperatører utenfor Lindesnes Havhotell.

Noen tilbakemeldinger fra turoperatørene:

– It was great to see the beautiful nature and the whole lot of possibilities for activities. Now I am back in the office and I already start to promote Southernmost Norway. Thank you for giving us such a great insight.

– I am on my way home from this fantastic trip through southern Norway. You really did a great job! This was definitely not my last trip to Norway and I hope to integrate something about Norway in my program of 2021.

– Thank you for organizing this interesting trip to the south of Norway. I saw many things that might be interesting for our clients.

Hos TrollAktiv på Evje.
Hos TrollAktiv på Evje. Foto Roy Bakke.

Programmet:

19.9: Buss fra Hamburg til Hirtshals og deretter Fjord Line til Kristiansand. Buss til Tregde Ferie*, Mandal.

20.9: Besøk hos Under undervannsrestaurant og Lindesnes Havhotell, omvisning og lunsj hos Lindesnes fyr* før de dro til Adventure Norway på Bjelland. Kvelden ble avsluttet hos Tregde Ferie med RIB-tur og middag i restauranten deres.

21.9: Buss til TrollAktiv* på Evje der de blant annet prøvde elverafting. Etterpå besøkte de Elgtun* elgpark og hadde et stopp ved Via Ferrata Straumsfjellet. Kvelden ble avsluttet med middag og overnatting på Sølvgarden Hotel* der de også besøkte sylvsmia.

22.9: Siste dagen med aktiviteter besøkte de Hasla sølvsmed, Setesdal Museums/ Rygnestad tunet , Uppistog Gard og Flateland Camping, Lisletog friluftsmuseum og Bykle kirke. Det ble også tid til en kort vandretur før de returnerte til Kristiansand for middag på Torvet Bistro og overnatting på Scandic Kristiansand Bystranda*. Morgenen etterpå dro de til Oslo med tog der de returnerte til Tyskland med Kiel fergen.

Alle bedriftene merket med * er Miljøfyrtårn sertifiserte.

Tysk turoperatørbesøk. Foto Ulrike Sommer / Innovasjon Norge.
Tregde Ferie. Foto Ulrike Sommer / Innovasjon Norge.
Tysk turoperatørbesøk. Foto Ulrike Sommer / Innovasjon Norge.
Ewen Martin hos Adventure Norway. Foto Ulrike Sommer / Innovasjon Norge.
Tysk turoperatørbesøk. Foto Ulrike Sommer / Innovasjon Norge.
Setesdal viste seg fra sin beste side under besøket. Foto Ulrike Sommer / Innovasjon Norge.
Under - Foto USUS AS
Under – som de selvfølgelig elsket!