Sørlandet på Norwegian Travel Workshop 2019

Sørlandet møtte internasjonale turoperatører under Norwegian Travel Workshop 2019 i Ålesund. USUS hadde også besøk av 11 turoperatører på visningstur.
Visit Sørlandet under NTW 2019 Visit Sørlandet under NTW 2019

I løpet av to dager ble over 8800 forhåndsavtalte møter mellom 360 norske leverandører (destinasjoner, overnatting og aktivitetsbedrifter og transportører) og 370 turoperatører fra 32 forskjellige land gjennomført under Norwegian Travel Workshop 2019 (NTW) i Ålesund.

Sørlandet og Setesdal var godt representert med 13 bedrifter og 15 personer. Tilsammen hadde vi over 200 møter med forskjellige turoperatører.

Disse bedriftene fra Sørlandet var med på NTW:
USUS AS (Visit Southern Norway), Lindesnes Fyr, Bokhotellet Lyngørporten, Revsnes Hotel, Visit Setesdal, Hovden Resort, Fjell og Fjordhotellene (Maritim Fjordhotell, Farsund Fjordhotell og Hovden Fjellstoge), Visit Flekkefjord/Flekkefjordbanen, Visit Grimstad/Ibsenmuseet, Sølvgarden Hotell og Eikerapen Gjestegard.

Visit Setesdal under NTW 2019
Visit Setesdal under NTW 2019.
Bokhotellet Lyngørporten under NTW 2019
Bokhotellet Lyngørporten under NTW 2019.

USUS AS representerte “Visit Southern Norway” – vi var helt fullbooket med 32 møter i løpet av de to dagene. Som destinasjonselskap (DMO) var det mange som henvendte seg til oss og tilbakemeldingene var at Sør Norge er en ny region for de internasjonale turoperatørene som har hatt mest turer rundt fjord og Nordlys tidligere.

Nyheten om Under undervannsrestauranten var det mange som hadde fått med seg. Ellers merket vi oss at mange var interessert i Kvåsfossen Laksesenter, dresinsykling på Flekkefjordbanen og unike overnattingssteder. Muligheter for rundreiseruter ble også etterspurt og dette kommer vi til å levere forslag til dem om.

Turoperatørene representerte alt fra grupper, FIT (Free Independent Traveler) og OTA’er (Online Travel Agents).

Når er det jobben med å følge opp alle møtene som gjelder.

NTW Pretur

I forbindelse NTW hadde vi også en visningstur for 11 internasjonale turoperatører og en representant fra Innovasjon Norge Nederland. Turoperatørene var fra Australia, Danmark, Tyskland, Norge (incoming operatører, med representanter fra Norge, Japan og USA), Polen, UK og USA. Det var turoperatører som solgte alt fra tyske senior bussgrupper til high-end turer for Amerikanske og Asiatiske FIT’s.

Dette var bedriftene vi besøkte:
Radisson Blu Caledonien Hotel, Sjøhuset Restaurant, Tregde Ferie, Lindesnes Fyr, Under, Lindesnes Havhotell og Ibsenmuseet i Grimstad der vi avsluttet med deilig lunsj på Smag & Behag.

Turen var i samarbeid med Visit Telemark så de var også innom der før de dro videre til NTW i Ålesund.

Fyrvokter Kjell Olsen på Lindesnes Fyr
Fyrvokter Kjell Olsen på Lindesnes Fyr presenterte. Typisk nordmann var tilbakemeldingene.
Under Lindesnes
Under imponerte turoperatørene.
Ibsenmuseet i Grimstad
Ibsenmuseet i Grimstad presenterte for turoperatørene.