Slik rigges Dyreparken til nok en fantastisk sommer

Mange av reiselivsaktørene på Sørlandet vil ha gjester som ønsker å besøke Sørlandets største attraksjon, Dyreparken, i sommer. På grunn av korona vil det nok komme flere spørsmål enn vanlig fra gjestene og her finner du de viktigste endringene og nyhetene oppsummert, samt lenker til viktige sider på dyreparken.no. Det er masse å glede seg til for gjestene i Dyreparken også i sommer!
Foto: Dyreparken

***Oppdatering etter publisering av saken***

Det er pt usikkert på hvilken måte Dyreparken får lov til å gjennomføre Sabeltann-showet etter at Folkehelsedirektøren likvel gikk imot foreslått løsning. Det jobbes intents med å finne en god og forsvarlig løsning.  

***Pressemelding fra Dyreparken***

Enda lengre åpningstider, flere show, spennende nyheter og begrensninger på samtidige gjester. Dyreparken gleder seg til en fantastisk og trygg sommer for alle. Opplevelsestilbudet blir like mangfoldig som før i begge parkene, men gjennomføringen vil bli organisert på en ny og annerledes måte.

Alle høydepunkter som våre gjester gleder seg til, skal vi innfri. Totalopplevelsen kommer til å bli like bra som før, men våre gjester må nok belage seg på å organisere dagen sin litt annerledes, sier adm. dir. i Dyreparken, Per Arnstein Aamot.

Gjestene skal spres både i tid og rom, men til gjengjeld blir det tett mellom høydepunktene. Nye opptrinn og show er skapt i de ulike universene, og disse vil vises flere ganger om dagen – men med begrenset kapasitet. Takket være kreative justeringer og løsninger, bl.a. med bygging av tribuner i de ulike områdene, samt innføring av familiesirkler, skal det skapes trygge avstander i områder der det erfaringsmessig kan bli mange mennesker samlet. Det blir også flere inn- og utganger til Dyreparken.

Dette er nytt i sommer

3 timer lengre åpent hver dag og begrenset antall gjester inne samtidig

Dyreparken utvider åpningstidene fra kl. 08.00 til kl. 20.00. Det er tre timer lengre enn normalt! For å hindre kø vil Dyreparken innføre begrensninger på antall samtidige gjester i både Dyreparken og Badelandet, noe som kan resultere i utsolgte dager i sommer. Kapasiteten vil være lavere i starten av sommeren, men vil gradvis økes dersom situasjonen tillater dette. I år må alle gjester forhåndskjøpe inngangsbilletter enten på nettsider til Dyreparken eller i Dyreparkens app, og for første gang har Dyreparken innført innpasseringstider for alle gjester. Gjester som allerede har kjøpt inngangsbillett er sikret inngang, men må velge innpasseringstid på «Min side» på dyreparken.no. Dette kan gjøres fra 3. juni.

Mulighet for ettermiddagsbillett

For første gang lanseres det en egen ettermiddagsbillett. Dette er en rimeligere inngangsbillett som passer godt for de som ønsker en liten tur i Dyreparken, gjerne kombinert med en kveldsforestilling eller for de som sjekker inn på våre overnattingssteder om ettermiddagen.

Nytt og større orangutanganlegg

Hovednyheten i år er et nytt og mye større orangutanganlegg. Fra ett hus og én øy blir det hele tre øyer og tre hus. Det nye uteområdet blir tilrettelagt for at flere arter kan bo sammen, og gjestene vil oppleve å komme enda nærmere dyrene enn tidligere. Dette er et stort steg videre i vårt bidrag til bevaringsprogrammet for orangutanger og vår rolle som dyrepark. Anlegget har offisiell åpning lørdag 20. juni.

I Kaptein Sabeltanns Verden

I Kaptein Sabeltanns Verden er Spøkelseshuset åpent, det blir seks daglige show på midlertidige tribuner, samt skutene seiler som før. Nytt i år er at Grevens Forheksede Labyrint «skumles til» fra kl. 16 hver dag. Ryktene skal ha det til at noe skummelt lurer i labyrinten…

Årets kveldsshow i Kjuttaviga, «Kaptein Sabeltanns Sjørøvernatt» – blir et musikalsk sjørøvershow med fokus på mange av de mest kjente sangene. Showet har premiere 6. juli. Dyreparken investerer over 1 million kroner i smitteverntiltak for at folk også i år kan få oppleve Kaptein Sabeltann i Kjuttaviga. Færre får sett Kaptein Sabeltann på kveldstid i år, på grunn av smittevernhensyn. Men til gjengjeld settes det opp to show hver kveld. Denne sesongen blir det ikke trangt om plassene – men tvert imot luftig mellom hver familiebås – årets show blir nemlig eksklusivt. Amfiet i Kjuttaviga skal deles opp i fire helt separate «teatersaler», eller hovedsoner (med hver sin inngang). Hver hovedsone deles inn i mange små familiebåser. Det vil også være tomt på annenhver benkerad. Det betyr svært begrenset – og eksklusiv – plass, med god avstand til resten av publikum.

Sirkus Jesper

Den elleville forestillingen om Sirkus Jesper vil gå som planlagt, men med begrenset kapasitet på maks. 200 gjester per forestilling. Forestillingen er for hele familien, og foregår i Sirkusteltet på Festplassen ved Kardemomme by. Sirkus Jesper er en fantastisk blanding av teater og sirkus, og et must for alle Kardemomme by-fans. Møt blant annet elefanten Mimo, klovnen Bonbon, Barbermester Sørensen, tante Sofie og lille Kamomilla. Forestillingen har premiere 16. juni.

Utvidet overnattingstilbud 

Dyreparken Safaricamp, som forøvrig ble raskt utsolgt i fjor sommer, utvider tilbudet med flere safaritelt. Roligheden Camping står klar med nye konglehytter og podhytter, i tillegg til de populære telthyttene. For øvrig kan gjestene på Roligheden også bo i egne bobiler, campingvogner, telt og hengekøyer. Abra Havn har nye og tilpassede underholdningstilbud, samt helt ny gangvei inn til Dyreparken. Alle boende gjester, også de på Dyreparken Hotell, kan benytte seg av helt egen inngang inn i Dyreparken.

Les mer: