Slik markedsføres Sørlandet i 2020

2020 ble ganske så annerledes enn vi hadde sett for oss. Men vi har snudd oss rundt og mobiliserer alt vi kan for å vinne kampen om de norske gjestene. Vi kjørte nå store og små kampanjer for å skape reiselyst og få både lokale og tilreisende til å velge opplevelser på Sørlandet. Slik markedsføres Sørlandet i 2020.
Hengekøye Foto Magnus Furset©Visit Norway Hengekøye Foto Magnus Furset©Visit Norway

Her er oversikten over de markedskampanjene vi kommer til å fronte fra Visit Sørlandet. I tillegg har hver destinasjon/by/sted egne kampanjer og stunt som gjøre landsdelen synlig flere på steder og kanaler på samme tidspunkt. Dette styrker Sørlandets posisjon som reisemål.

Filming av SørlandskampanjeStor Sørlandskampanje med S&B-N

Sammen med byrået S&B-N rigger vi en stor kampanje for å skape reiselyst til Sørlandet og trigge kjøp hos den enkelte bedrift. Kampanjen omfatter en rekke filmer tatt opp hos hele spekteret av destinasjoner og bedrifter på Sørlandet og sammen med disse filmene er det planlagt både fysiske stunts for å skape oppmerksomhet og omfattende betalt annonsering.
Visit Sørlandet har i samarbeid med byrået og de lokale destinasjonsselskapene valgt ut det beste Sørlandet har å by på, og i tillegg har hver region har fått muligheten til å bestille ekstrapakker som inkluderer ekstra filming og annonsering for seg og sitt område. USUS har fått ekstra midler fra Agder Fylkeskommune til markedsføringen av Sørlandet. For regionen er disse midlene viktigere enn noen gang. Og for enkeltaktører kanskje helt avgjørende for videre drift.
De første filmene ble lansert i månedskiftet mai/juni. Se kampanjesiden her.

 

Kampanje og samarbeid med Visit Norway

Kampanje med Visit Norway mot det norske markedet. Her kommer det til å vises filmer og nye artikler fra Sørlandet som vil bli markedsført i sosiale kanaler og nettsider.

Screenshot VisitnorwayDet blir laget en historie/film rettet mot følgende fem motivasjonssegment som er valgt ut:

 • Sharing & caring
  de omsorgsfulle og oppofrende: (barnefamilier med yngre barn). Karakteristika For eksempel naturaktiviteter tilrettelagt for barn. For eksempel gårdsferie, sykkelferie, fiske, klatreparker utendørs, bade i hav, vann og i elv, dyreparker og safari.
 • Energy
  de energiske: (familier med ungdommer eller voksne uten barn). Karakteristika For eksempel klatre, rafte, zippe, dykke, juving, lange fjellturer, sykle i fjellet.
 • Broadening my cultural horizon
  de kultiverte og intellektuelle (voksne). Karakteristika For eksempel Byer, matopplevelser, (utendørs-)kunst, arkitektur, bymiljø om sommeren, småbyer, sørlandsbyene med uthavnene. Helleristninger og andre fornminner. Lokalmat servert, besøk på gårder der produksjon skjer, høsting av råvarer.
 • Escape
  de mindfulle og introverte: (både voksne, familier eller par). Karakteristika For eksempel fyrferie, tretopphytter, historiske hotell, korte turer, finne sitt eget skjær, SUP, zen/ velværeopplevelser, dressinturer, båtturer i skjærgården, Bjoren. For eksempel Sandøyas “hippiekultur”. Små sjarmerende bygder. Lokalmat.
 • Adventures in the world of natural beauty
  de eventyrlystne: (voksne eller familier). Karakteristika For eksempel skjærgården, padling, øyhopping  SUPe Sørlandskysten, spise Under vann, sherpatrapper, snorkle i skjærgården, laksesafari, dykking, lei en van man bor i etc.

Film og gode bilder samt historier fra Sørlandet skal trekke interesse til nettsidene våre og der vil gjesten finne tips og innhold til planleggingen av sin Sørlandsferie.

Her er landingsiden som gjesten skal finne inspirasjon og reiselyst på.

Les alt om segmentene og Visit Norways segmenteringsanalyse.

Ukens story på Instagram Visit Norway

Hver uke lager Visit Norway stories med film og bilder som vises på @visitnorway Instagram og der vil også Sørlandet få sin plass.

En dag med Instagram Take-over på Visit Norway

Resultater fra lørdag 11.juli. 

3 ukers redaksjonelt annonsørinnhold på Finansavisen.no

Her skal vi ha redaksjonelt annonsørinnhold liggende på rullering i 3 uker fra 21. mai.
Annonsen i Finansavisen retter seg mot et kjøpesterkt publikum hovedsakelig i Oslo-området.
Finansavisen.no har 154 000 daglige lesere (F&M 2020.1 / Mars tall) . De har 800 000 unike brukere i uken, og hele 10 mill sidevisninger i uken. Den typiske leseren er mellom 30 – 60 år , har høy inntekt, og de bruker mye penger på ferie & fritidsaktiviteter. OG spesielt på ferie i Norge. De fleste bor i storby, Oslo/Østlandsområdet, men også Stavanger, Bergen, Kristiansand og Trondheim.
Her kan du lese artikkelen som skal skape reiselyst.

Del den gjerne i sosiale medier slik at vi når så mange som mulig.

Annonsen lå ute i perioden 20.mai-11.juni 2020.

Resultater fra annonsen:

 • Forsiden av saken har fått 1 202 077 visninger
 • Lesere: 6414
 • Unike: 6104
 • Klikk: 581
 • Klikkrate: 9,52%
 • Lesetid: 2,41

Dyreparkavisen

Her har vi betalt annonsering på vegne av Sørlandet generelt og markedspartnere spesielt. Dyreparkavisen har et opplag på 475.000. Rapporter fra Dyreparken viser at:
– 98% av de som har barn i alderen 2-12 år mener at de er i målgruppen for Magasinet.
– 59% svarer at andre personer i husstanden har sett eller lest i Magasinet de også
– 74% svarer at de liker Magasinet godt, 87% mener at Magasinet er relevant og 60% svarer at det bidrag til at de vurderer Kristiansand Dyrepark som en del av sommerferien.
– 68% husker å ha sett en eller flere annonser i Magasinet, hvor Visit Sørlandet var en av annonsørene som ble husket best og passet best inn i følge deltakerne på undersøkelsen.

Egne kanaler som visitsorlandet.com og sosiale medier

Ser man på hele visitsorlandet.com hadde vi 2 262 627 sidevisninger i 2020. På visitnorway.com hadde sørlandske destinasjoner og produkter ca. 2,9 millioner sidevisninger i 2020). Vi skiftet til ny nettside i begynnelsen av februar 2020, så det har vært et overgangsår for å få opp SEO og alt innholdet.

Det “”digitale fotavtrykket”” på Visit sidene var større (over 5 millioner sidevisninger) enn i 2019.

Korona pandemien som påvirket nettsiden kraftig. Mars til og med mai 2019 hadde vi et gjennomsnittlig daglig sidevisninger på 6412. Mens i samme periode 2020 hadde vi et gjennomsnittlig daglig sidevisninger på 3727 (nede i 960 sidevisninger 16. mars).

I 2019 hadde vi 62% norske besøk, mens i 2020 hadde vi 86% – vi mistet en stor del av trafikken fra utlandet grunnet reiserestriksjonene.

Visit Norway og visitnorway.com hadde 18 prosent nedgang i antall sidevisninger og syv prosent nedgang i antall brukere totalt i 2020.

Vi produserer stadig nye artikler og historier på visitsorlandet.com som skal skape reiselyst til Sørlandet. Artiklene produserer vi selv eller journalister skriver for oss. Her er noe av de nyeste artiklene som er produsert og det publiseres stadig nye gjennom året.

Sosiale medier

I tillegg poster vi fortløpende på YouTube og alle våre sosiale medier- kanaler:

Facebook og Instagram:

 • Visit Sørlandet
 • Visit Kristiansand
 • Camping på Sørlandet

Kun Facebook:

 • Gjestehavner på Sørlandet
 • Barnas Sørland
 • Barnas By Kristiansand

Per oktober 2020 har vi over 120.000 følgere i våre sosiale media kanaler.

Ildsjeler fra Sørlandet

Sommerens matkampanje fra Visit Sørlandet har resultert i nærmere 18.000 visninger av landingssiden visitsorlandet.com. Facebook-annonsene har blitt vist 900.000 ganger, til 414.000 forskjellige personer rundt i landet.

Annonsene ble rettet mot matglade voksne bosatt i Norge, med mål om å sette Sørlandet på kartet som en matdestinasjon. Hvor mange som har blitt inspirert til å reise til Sørlandet i sommer eller i fremtiden for å teste noen av spisestedene er vanskelig å måle, men i underkant av en halv million mennesker har sett en eller flere av videoene om Reinhartsen, Boen Gård eller Ragnvalds Pølsemakeri.

Av de tre videoene har Ragnvalds Pølsemakeri generert flest visninger av landingssiden, med nesten 10.000 lenkeklikk. Disse videoene har i tillegg lengst gjennomsnittlig avspillingstid på 5,25 sekunder. Ragnvalds har også de billigste resultatene, med en gjennomsnittspris på rett under 2 kr per visning av landingsside.

Hakk i hæl kommer videoen av Reinhartsen med over 7000 lenkeklikk, og 4,3 sekunders avspillingstid. Gjennomsnittsprisen her var 2,60 kr per visning av landingssiden, som også er en veldig god pris.

Sist, men ikke minst, genererte videoen av Boen Gård over 5500 lenkeklikk, med 3,6 sekunders gjennomsnittlig avspillingstid. For denne videoen kostet hver landingsside-visning i gjennomsnitt 3,30 kr.

Det er tydelig at videoen om Ragnvalds Pølsemakeri var mest populær på grunn av sin lange avspillingstid. Her ble seeren dratt inn i flott natur og et matunivers med en gang, noe målgruppen tydelig er opptatt av. Det samme ser vi med videoen av Reinhartsen. Boen Gård-videoen har kortest avspillingstid, og kan muligens har mistet seerne tidlig da fokuset ikke ligger på mat i første øyeblikk, men gamle sort-hvitt bilder og historie. Dette er viktig lærdom til senere produksjoner, og definering av målgrupper.

Totalt er resultatene gode, og kampanjen har gått over all forventning både på antall visninger av landingsside og pris per klikk. Dette kan tyde på at Norges befolkning er svært interessert i tips til gode matsteder på Sørlandet.

Instagram-takeover på Visit Norway

Lørdag 11.juli fikk Visit Sørlandet ta over hele Instagramkontoen til Visit Norway. En dag med postinger og stories gav gode resultater.

Betalt annonsering på nett

Vi kjører betalt annonsering i egne kanaler på Facebook og Instagram og Google Adwords, alle rettet mot riktige målgrupper. Etter at det åpnet opp for danske turister hadde vi også Facebook og Instagram annonsering mot Danmark.

Pressearbeid og annen synlighet

Det er stor interesse blant reiselivsjournalister å skrive om Norge som reisemål nå, og vi har bidratt og bidrar fortløpende med tips, bilder og innspill til disse. Følgende medier har vi så langt i vår assistert med gode tips og bilder fra Sørlandet:

Vi følger ellers med på flere av de ulike Norgesferie-gruppene som har dukket opp på Facebook, noen av de med snart 300 000 medlemmer. I tillegg har vi en ukes Facebook take-over uke 22 og daglig posting på Facebook-siden Ja til Norgesferie (13 000 følgere), der fokuset blir på Sørlandet hele uken. Siden har også en levende gruppe der bedrifter på Sørlandet oppfordres til å bidra med innhold den samme uken som vi poster på siden.

Høstkampanje for Kristiansand i Finasavisen

Oppstart 20.oktober-11.november

Her kan du se annonsen i Finasavisen

Annonse på Finansavisen
Annonse på Finansavisen

Inngangen til saken hadde 1 792 967 visninger

Totalt fikk saken:
3877 leste artikkelen
3752 unike lesere
301 klikk på lenker i saken
8,02% klikkrate av unike lesere
3:35 min snitt lesetid

Det er bra med leste på saken og noe som treffer hos Finansavisens lesere. Det er også en god del med klikk på lenker i saken så tydelig at det treffer mot leserne.
Lesetiden på saken er også god og scorer bra med andre B2C saker på Finansavisens andre content saker.

To siders artikkel i Kapital Reise (print)

Bladet ligger ute i butikker 19.november-15.januar, en periode hvor nordmenn normalt planlegger storer deler av ferien sin.

 • Opplag 22.000

Finansavisen Kristiansand 2020

Annonse i FVN og Polaris Media

Julebyen Kristiansand