Reiselivets «Oscar-utdeling»: To priser til Dyreparken

Dyreparken fikk HSMAI-pris både som Årets innovative produktutvikler og for Årets digitale kundereise.

Begge prisene til USUS-partneren Dyreparken er basert på det innovative arbeidet som i dag videreføres i forskningsprosjektet INSITE. Det dreier seg blant annet om måling av gjestestrømmer basert på beacons-teknologi (også kalt nettvarder).

Bildet viser Reidar Fuglestad, direktør for Dyreparken utvikling, på Norwegian Digital Travel Conference (NDTC), arrangert av USUS, i september i fjor. Fuglestad presenterte det han kalte verdensnyheter i reiselivsbransjen

Innovasjon og langsiktig arbeid

Den årlige utdelingen av HSMAI-prisene er reiselivsbransjens «Oscar». HSMAI – Hospitality Sales and Marketing Association International – er en verdensomspennende medlemsorganisasjon for reiselivsnæringen og samarbeidende næringer med hovedkontor i USA. HSMAIs visjon. Ifølge organisasjonens nettside, er å bli reiselivsnæringens ledende møteplass for ledere, markedsførere, selgere og andre nøkkelpersoner.

Prisutdelingen ble arrangert på Den Norske Opera i Oslo nylig. Der ble Dyreparken hedret for sin evne til å innovere og arbeide langsiktig, ifølge rapport fra konsulentselskapet inFuture. inFuture leder INSITE-prosjektet og har vært samarbeidspartner for USUS også tidligere.

Kirsti Mathiesen Hjemdahl er forskningsansvarlig i INSITE. Hun er leder for USUS’ satsing på innovasjon og FoU.

Les artiklene om foresight-prosessen inFuture ledet i USUS

Innsamling og bevegelsesdata

Hovedmålet med INSITE er ifølge inFuture å utløse ny verdiskapning og lønnsom vekst, ved å skape en ny beslutnings- og styringsprosess, basert på innsamling og analyse av bevegelsesdata og data fra en rekke andre datakilder.

Det er selskapet fluxLoop som er ansvarlig for den teknologiske biten av beacons-prosjektet. Forskningsprosjektet INSITE er støttet av Forskningsrådets BIA-program.

Følgende USUS-bedrifter er også partnere i prosjektet:

Agder Taxi AS, Color Line AS, Handi AS, Hovden Alpinsenter AS, Rosfjord Strandhotell AS, Sjømannssuitene DLH AS, Sørlandsbadet AS, Stiftelsen Lindesnes Fyrmuseum og Svai-gruppen AS.

Stolte og ydmyke

inFuture gjengir juryens begrunnelse i priskategorien Årets innovative produktutvikler:

«Innovasjon har mange definisjoner, men i bunn og grunn betyr det å skape noe nytt til det bedre og som er verdiskapende for bedriften. Vinneren av Årets innovative produktutvikler har virkelig evnet å ta i bruk dypere kundeinnsikt og mobilteknologi for å gi gjesten det de vil ha og ikke nødvendigvis det de trodde gjesten ville ha. Vinneren har turt å eksperimentere og gå nye veier. Juryen er spesielt imponert over evnen til å samarbeide på helt nye måter. Denne samarbeidsmodell tilgjengeliggjør sofistikert infrastruktur og kompetanse for datainnsamling og analyse, som mindre aktører i reiseliv og opplevelsesbransjen ikke kunne etablert på egenhånd. Datainnsamlingen har ikke kun gjort markedsføringen mer treffsikker, men har økt investering i nye produkter som har forsterket kundetilfredsheten og gjenbesøksgraden. Parken har rett og slett blitt et enda bedre sted og være og det blir det penger av.»

inFuture fullroser også sin samarbeidspartner Dyreparken:

«Vi er stolte og ydmyke over å kunne jobbe med så dedikerte, modne, fremtidsrettede og dyktige kunder som Dyreparken. Dette gir oss en spennende, utfordrende og lærerik hverdag. Vi gleder oss til fortsettelsen!»