Øk konkurransekraften ved å bli Miljøfyrtårn-sertifisert

Miljøfyrtårn har gått sammen med USUS, Kvadraturforeningen og Næringsforeningen for å sette opp skreddersydde og sterkt subsidierte “Bli Miljøfyrtårn”-kurs til reiseliv, servering og handel. Kursene har oppstart i slutten av oktober, med mål om sertifisering i februar 2021. Kursene er en del av arbeidet med prosjektet "Bærekraftig reisemål Kristiansand" som nettopp har startet, der bærekraft skal styrke konkurransekraften for viktige næringer i Kristiansand.

Illustrasjonsbilde Miljøfyrtårn

Prosjektet er støttet av Kristiansand kommune, ved Business Region Kristiansand. For første gang vil kursene inneholde eksterne foredragsholdere som bidrar inn med sin ekspertise på ulike bærekraftstema, sier Linn Grøtberg, markedssjef i Miljøfyrtårn, og leder av Kristiansand næringsforenings ressursgruppe Grønn omstilling.

Peter Gulli, med over 30 års erfaring fra reklamebransjen, er en av de som bidrar på kurset. Peter er en veldig inspirerende mann som jobber med å hjelpe virksomheter til å gå forbi grønnvasking og skape reell grønn omstilling. Han er også en av initiativtakerne til grønnvaskingsplakaten (https://gronnvasking.no/)

Kurs-programmet består blant annet av eksperter på avfallsreduksjon, leverandørkrav og bærekrafts-kommunikasjon. Camilla Gramstad (bærekraftsansvarlig i VIRKE) vil blant annet presentere nye trender innen handel og reiseliv.

– Bærekraft er et stadig viktigere konkurransefortrinn, fordi både markedet og myndighetene krever dokumentasjon på klima og miljø. Selv ikke Korona-viruset har satt en stopper for etterspørselen etter miljøvennlige bedrifter. I første halvdel av 2020 har vi opplevd 16 prosent vekst i Miljøfyrtårn-bedrifter sammenlignet med samme periode for rekordåret 2019. Det vitner om at næringslivet benytter omstillingsfasen vi står i til å forberede seg på den nye normalen – bærekraftig business, understreker Grøtberg.

8 gode grunner til å bli miljøfyrtårn-sertifisert

  1. Bli bærekraftig
  2. Oppnå konkurransefortrinn
  3. Styrk merkevaren
  4. Kutt kostnader
  5. Sett mål og skap resultater
  6. Senk sykefraværet
  7. Få kvalitetsstempel
  8. Bygg omdømme og lederskap

Les mer om disse på miljofyrtarn.no.

Hva innebærer dette for din bedrift?

Kostnader kurs

Selve kurset som har oppstart i slutten av oktober koster 3500 eks mva (koster vanligvis 7500,-)

Totalkostnader sertifisering Miljøfyrtårn

For å gjennomføre hele sertifiseringen for å bli Miljøfyrtårn-bedrift må du regne følgende kostnader:

Pris-eksempel for bedrifter med inntil 9 årsverk: (Ved flere årsverk, vil prisene være høyere på selve etableringsgebyret, i tillegg vil den årlige serviceavgiften øke med antall årsverk**)

Etableringsgebyr kr. 3920
Årlig serviceavgift kr. 1750,-
Deltakelse program Kristiansand: 3500,-
Sertifisørkostnad (Lokale priser) 6000,-

Samlet sum liten bedrift: 15170,- + mva

(**Andre etableringsgebyr ved flere årsverk

10-29 årsverk kr. 6070,

30-49 årsverk kr. 9350,-

50-99 årsverk kr. 12520,-)

Her finner du mer informasjon om kursene og lenke til påmelding: