Ny USUS partner: AnglerPilot

AnglerPilot tilbyr høykvalitets fiskeguiding, kurs og opplæringog har erfaring og kompetanse i både fisketurisme, akutt medisin mm. Her forteller eier og gründer Ryan Marchese mer om virksomheten. Velkommen i nettverket!
AnglerPilot
Ryan Marchese

Fortell litt om AnglerPilot

Lokalisert i Kristiansand har AnglerPilot en av verdens mest erfarne og utdannende fiskeguider og virksomheten er Sørlandets fremste fiskeguidings- og opplæringsbedrift. Med sin lidenskap innen fritidsfiske og fisketurisme etablerte Ryan Marchese AnglerPilot først i 2014 og hans mål var og fremdeles å utvikle høykvalitets opplevelser i tråd med naturen.

I løpet av de siste årene har vi guidet mennesker fra alle verdensdeler som blant annet Sør-Afrika, Malaysia, Cayman øyene, Ukraina, de fleste europeiske land osv. Målgruppen har vært betalingsvillige grupper og enkeltpersoner, og har vist seg å treffe godt hos suksessrike grundere, høyt utdannende og/eller økonomiske sterke mennesker. Noen ønsker å fiske bestemte fiskearter, noen ønsker å lære å fiske, andre ønsker bare helt enkelt en flott naturopplevelse, og noen ønsker å fange drømmefisken!
Vi jobber for og vil vise at man kan skape en næring i tråd med naturen som gir store positive ringvirkninger for mange i regionen. Dvs høy lønnsomhet både økonomisk, for miljøet og for folkehelsen. Med vår unike utdanning og erfaring innen fisketurisme fra flere forskjellige land, ønsker vi at andre skal også høste av vår aktivitet.

Hva betyr et partnerskap i USUS/Visit Sørlandet for din bedrift?

I den siste tiden har vi sett hvor mye USUS/Visit Sørlandet gjør for landsdelen. Vi ønsker å jobbe tett sammen med USUS, og lære av deres brede kompetanse og læringstilbud. Sammen vil vi støtte dere i det gode arbeidet dere allerede gjør/har gjort, og bidra til å utvikle Sørlandet til et enda mer attraktivt reisemål. Nettverket dere har skapt, er en yrende arena hvor bedrifter kan komme sammen, og utvikle seg både alene og sammen.

Som leder av din bedrift – hva tenker du er de største utfordringene vi har på Sørlandet for å få en bærekraftig næring?

Over tid har jeg begynt å mislike ordet ‘bærekraftig’ mer og mer. Ordet ‘bærekraftig’ blir ofte misforstått eller misbrukt til andres favør enn naturens. Når bærekraft er brukt på den måten det er ment, er det et svært effektivt verktøy. Vi er nødt til å jobbe sammen for å verne naturen som gir oss liv, inntekt, flere arbeidsplasser og en kilde til en naturlig medisin for både kropp og sjel. Sørlandet er naturlig vakkert, har et unikt norsk klima og har en sentral forbindelse til kontinentet. Det er på tide at Sørlandet får den oppmerksomheten, støtten og midler fra sentrale hold som det fortjener. Sørlandet som landsdel har blitt glemt i mange år.

Hva er dine fremtidige ambisjoner?

Ryan med sin over 20 års erfaring i både akutt traume, akutt medisin og psykiatri fra ambulansetjenesten, og ikke minst generell biologi/økologi på universitetsnivå, ønsker å nå nye målgrupper. Gjennom bruk av den kompetansen og erfaringen vil vi bruke prinsipper som blant annet mindfulness (tilstedeværelse), naturlære, og mye mer med sosiale grupper med ulike utfordringer. Tilby det offentlige spennende aktiviteter for blant annet skoler, fritidstilbud, og andre relevante grupper. Tilby bedrifter spennende ‘team building’ pakker sammen med andre aktører. Det aller viktigste er å dele den brennende lidenskapen for naturen og fiske med andre!