Ny partner: TreeTop Fiddan

TreeTop Fiddan er trehytter bygget høyt oppe i gamle furutrær i hjertet av Vest-Agder - nærmere bestemt Konsmo. Ekte tilbake til naturen opplevelse, aktiviteter og økologisk gård. Her forteller eier og driver Knut Andre Fiddan mer om bedriften.
TreeTop Fiddan i solnedgang TreeTop Fiddan og Villmarks Tårnet er en av mange nye partnere så langt i 2023.

Fortell litt om bedriften

Bilde av Knut Andre Fiddan og datter
Knut Andre Fiddan og datter Luna under bygging av Cliff Cabin.

Bedriften er et enkeltmannsforetak hvor aktiviteten er delt mellom Fiddan Øko Gård og TreeTop Fiddan. Gården er økologisk og Debio godkjent og er omkranset av skog. Vi har amme-kyr og sauer, og er selvforsynt med egen grasproduksjon. Alle storfe er 100% gressfôret. Mesteparten av kjøttet selges direkte til forbruker, noe som gir verdifulle ekstra inntekter. Vi har fokus på høy grad av selvforsyning i driften, og mest mulig uavhengighet av dyre innsatsfaktorer som gjødsel, drivstoff, kraftfor og strøm.

TreeTop Fiddan er et resultat av mange år med øko-turisme i Brasil. Tretopphytta Villmarkstårnet ble bygget med inspirasjon fra en jungel lodge i Amazonas, og den har vært en suksess fra første dag med 250 – 300 utleie døgn i året.

Hytte nr. 2, Cliff Cabin, er klar for utleie fra 1. april 2023 og den er om mulig bygget ennå mer i pakt med naturen enn den første. Her er så godt som alle byggematerialer foredlet ut fra egen skog, og alt markedsføres som en ekte tilbake til naturen opplevelse. Videre planer for driften er å inkludere gården mer i tretopphytte turismen. Naturvern og bærekraft går som en rød tråd gjennom alt vi gjør. Min samboer Mara og meg jobber begge i bedriften og har i dag våre hovedinntekter her.

Besøk nettsiden her.

Hva betyr partnerskap i Visit Sørlandet for din bedrift?

I første omgang er det viktig med økt synlighet for TreeTop Fiddan. Ser også frem til sosialt samvær, erfaringsutveksling og tilgang til et profesjonelt nettverk. Partnerskapet kan også bety mer, men det vil tiden vise.

Hva tenker du er de største utfordringene vi har på Sørlandet for å få en bærekraftig næring?

Tenker at utfordringen ligger i å tilby et bredt spekter av tjenester og opplevelser som kan sikres inntekter til aktørene gjennom hele året. Det bør være attraktivt både for lokalbefolkningen og for turister. Jo større mangfold , jo bedre. Rask omstilling til grønn økonomi er også en viktig utfordring. I tillegg til nødvendigheten i forhold til miljø og klima, vil det også gi et viktig konkurransefortrinn.

Bilde av Cliff Cabin på TreeTop Fiddan
Cliff Cabin åpner 1. april 2023