Ny partner: Nortrip

Nortrip står bak Nortrip-guiden, som er en opplevelsesparkerings-guide for  bobilturister. Her forteller Bjørnar Valbø mer om virksomheten. Velkommen i nettverket!
Bilde av Nortrip bobilguide

Fortell litt om bedriften

Nortrip står bak Nortrip-guiden, som er en opplevelsesparkerings-guide for  bobilturister. I Nortrip-guiden presenterer vi lokale turistaktører (Nortrip-verter) som har noe unikt å tilby, som for eksempel lokalprodusert mat og/eller aktiviteter. Når bobilturister kjøper Nortrip-guiden, følger det med et Nortrip-medlemskap som lar dem parkere bobilen gratis én natt hos alle Nortrip-vertene. Vi har dermed to målgrupper: lokale turistaktører og bobilturister.
Når det gjelder lokale turistaktører, har vi en ambisjon om å danne et nettverk av 500 Nortrip-verter, slik at bobilturister alltid kan finne tilbydere av god mat og unike opplevelser, uansett hvor de ferdes i Norge. Vårt største konkurransefortrinn mot denne målgruppen, er at det er 100% gratis å bli Nortrip-vert. Nortrip-vertene får gratis eksponering mot et kjøpesterkt publikum, som vil bidra til økt kundegrunnlag og økt omsetning. Siden bobilturistene parkerer bobilen gratis hos Nortrip-vertene, vil det ikke være behov for å søke om tilleggsnæring; som Nortrip-vert vil den økte omsetningen være basert på salg av eksisterende varer/tjenester.
Når det gjelder bobilturister, er det et gedigent potensiale! Norge er et svært attraktivt reisemål. Tradisjonelt er det naturen som har lokket turister til Norge, men gjennom Nortrip-guiden, ønsker vi å markedsføre Norge også som en gastrodestinasjon. Nortrip-guiden koster mindre enn en overnatting på mange campingplasser, og det er dermed en lav investeringskostnad. For 399,- kan bobilturister i skrivende stund parkere bobilen gratis hos mer enn 120 Nortrip-verter.
Sjekk nettsidene til Nortrip – kanskje er din bedrift interessert i å være vertskap?

Hva betyr et partnerskap i Visit Sørlandet for din bedrift?

Et partnerskap med Visit Sørlandet har flere fordeler for Nortrip. Vi har allerede knyttet nyttige kontakter til samarbeidsaktører gjennom Visit Sørlandes kontaktnettverk. Visit Sørlandets er også en viktig kanal mot bobilturister som kommer til Norge og potensielle verter. Videre ser vi frem til å ytterligere skape kontakter med lokale aktører som kan passe in i Nortrips sitt opplevelseparkeringskonsept.

Hva tenker du er de største utfordringene vi har på Sørlandet for å få en bærekraftig næring?

I turist-næringen på Sørlandet er det store sesongforskjeller, med sommeren som den absolutte høysesongen. For å få en bærekraftig næring, hadde det vært en stor fordel å kunne tiltrekke seg turister også i vinterhalvåret. Det er mange lokale turistaktører som har helårsdrift, bl.a. innen gårdsturisme. Nortrip er et helårskonsept og vil kunne bidra til å trekke turister til disse turistaktørene – og dermed Sørlandet – året rundt.