Ny partner: Fjord Line

Fjord Line ble grunnlagt i 1993 og er i dag Norges nest største fergerederi i international passasjer- og godstrafikk mellom Danmark, Norge og Sverige med en markedsandel på 21 %. Her forteller markedssjef EU, Lina Lägel Pedersen, mer om virksomheten. Velkommen i nettverket!
Bilde av Fjord Lines båter til havs.
Markedssjef EU Fjord Line: Lina Lägel Pedersen

Fortell litt om bedriften

Fjord Line ble grunnlagt i 1993 og er i dag Norges nest største fergerederi i international passasjer- og godstrafikk mellom Danmark, Norge og Sverige med en markedsandel på 21 %. Vi er et ungt rederi, som har vokst mye de siste årene ved å introdusere nye, moderne skip til vår flåte, utvide vårt rutenettverk og ved å gi våre gjester og fragtkunder god service og verdi for pengene. Fjord Line er bygget på sunne verdier. Alt, hva vi gjør, er preget av handlekraft, ansvar, respekt og engasjement. Selskapet beskjeftiger cirka 800 medarbeidere og transporterer årlig over 1,4 millioner passasjerer.

Våre fire skip opererer på fem fergeruter mellom Danmark, Norge og Sverige. Ut over passasjertrafikk tilbyr vi også frakt av langtransport og varer.

Hva betyr et partnerskap i Visit Sørlandet for din bedrift?

Vi er meget glade for samarbeidet med Visit Sørlandet. For oss betyr det blandt annet god sparring på og innsikt i, hva som rører seg i reiselivet i de markeder som vi opererer i. Samtidig hjelper Visit Sørlandet med å utvide vårt nettverk i Norge samt å få et tettere samarbeid med næringslivet.

Hva tenker du er de største utfordringene vi har på Sørlandet for å få en bærekraftig næring?

Vi ser ikke store utfordringer på Sørlandet, men mange muligheter i den mangfoldighet i naturen, som Sørlandet byr på samt nærheten til Danmark. På få timer kan du seile fra Danmark til Norge, et land, som byr på ulike naturopplevelser, som ikke finnes lignende innennfor samme korte avstand. Dette ser vi store muligheder i å formidle sammen med Visit Sørlandet.