Ny partner: Dirty Old Town

Dirty Old Town har arrangert konserter, festivaler og events på Sørlandet i over et tiår, og er Kristiansands største frie helårsarrangør. Her forteller eier og gründer Mira Svartnes Thorsen mer om virksomheten. Velkommen som partner!
Mira Svartnes Thorsen - Dirty Old Town Mira Svartnes Thorsen i Dirty Old Town / Foto: Helge N. Olsen

Fortell litt om bedriften

Dirty Old Town har arrangert konserter, festivaler og events på Sørlandet i over et tiår, og er Kristiansands største frie helårsarrangør. Selskapet eies av gründerne Mira Svartnes Thorsen og Jan Kenneth Transeth.

Det siste tiåret har vi arrangert hundrevis av konserter, festivaler og events på Sørlandet. Vi brenner for å bygge et rikt kulturliv og gode opplevelser i vår fine by. Samtidig går vi sjelden på kompromiss med vår filosofi om en bærekraftig tilnærming til livet. Dette gjelder alt vi gjør og vi har jobbet hardt for å utvikle en høy standard med hensyn til miljø, klima og bærekraft. I tillegg til eierne, består Dirty Old Town av flinke produksjonsledere og flere hundre ivrige ildsjeler som bidrar med det de kan.

Et høydepunkt i vårt årshjul er Ravnedalen Live. En tredagers festival i Norges vakreste naturpark, Ravnedalen i Kristiansand. Siden starten i 2016 har festivalen utviklet seg til å bli en av de mest kjærkomne innslagene i den sørlandske sommeren.

Hva betyr et partnerskap i Visit Sørlandet for din bedrift?

For oss betyr det at vi skal gjøre vår del av jobben med å omstille Sørlandet til et sosialt rettferdig lavutslippssamfunn. Sammen med den store og varierte gjengen i Visit har vi gode odds for å sikre tilgangen på mat, vann, strøm og å skape verdier i samarbeid med naturen. Vi vil være en del av løsningen, og da er en god fest uvurderlig.

Hva tenker du er de største utfordringene vi har på Sørlandet for å få en bærekraftig næring?

Det å styrke lokal verdiskaping og regionale økonomiske kretsløp, er helt sentralt i utviklingen av en bærekraftig næring. Det er bærekraftig, bygger beredskap og ruster mot de geopolitiske truslene vi ser rundt oss.

Mot og kriseforståelse er de to største barrierene. Vi trenger tre konkrete tiltak: regulering, insentiver og handling.

Først når forurensing, sløseri og forbruk koster mer enn det smaker, vil de store massene endre kurs. Det å flytte investeringer over fra ting til folk er kan hende det største og viktigste enkelttiltaket. Trygge mennesker, er bærekraftige mennesker.