Ny partner: Camp Flakksvann

Camp Flakksvann er en friluftscamp under oppbygging i naturskjønne omgivelser ved Flakksvann i Birkeland. Stedet skal tilby overnatting i lavvoer med høy standard, og har historie knyttet til tidligere tømmerfløting i området. Her forteller eier og gründer Grete Flakk mer om virksomheten. Velkommen i nettverket!
Vertskapet på Camp Flakksvann Vertskapet Grete Flakk og Jon Ødegård. Foto: Siv Kristiansen.

Lavvoen på Camp FlakksvannFortell litt om Camp Flakksvann

Camp Flakksvann er en friluftscamp hvor vi tilbyr overnatting i noen få lavvoer med høy standard. Vi startet med utgangspunkt i det lille småbruket vårt, der det allerede var etablert en tømmerstue i utkanten av eiendommen: et festlokale med peis, langbord og benker og med mingleplass og grillplass under tak utenfor tømmerstua. Når vi nå har bygd opp et helt nytt servicebygg med kjøkken og dusj/toaletter, også med høy standard, ligger det godt til rette for en eksklusiv opplevelse i naturskjønne omgivelser ved Flakksvann. Tovdalselva og Digeelva, med flotte fosser og stryk og med mulighet for laksefiske, omkranser campen på to kanter. Her er det et fantastisk turterreng like i nærheten, og mulighet for en opplevelsesrik padletur i Flakksvann eller nedover Tovdalselva.

Camp FlakksvannStedet er i utgangspunktet bygd opp som et minne om hovedaktiviteten i området i tidligere tider, nemlig tømmerfløtingen. I tømmerstua er det derfor bilder og gjenstander som gir et kulturhistorisk tilbakeblikk og som gjør stedet helt unikt. Hovedmålgruppen vår er par som ønsker en opplevelse utenom det vanlige, men vi kan også ta imot vennepar eller storfamilier med barn.

Siden vi har festlokale som rommer ca 20 personer og kjøkkenet i det nybygde servicebygget har standard som storkjøkken, har vi også en ambisjon om å kunne leie ut stedet til ulike mindre arrangementer. Kanskje vi kan samarbeide med andre lokale aktører? Vi sysler med tanken om å engasjere kokk og arrangere kurs med utgangspunkt i lokalprodusert mat… Det finnes mange muligheter!

Vi er fortsatt i oppbyggingsfasen, og tar sikte på å åpne for gjester 1. mai 2022.

Se mer om Camp Flakksvann på visitsorlandet.com.

Hva betyr et partnerskap i USUS/Visit Sørlandet for din bedrift?

For oss som er små og i etableringsfasen, er det avgjørende å være en del av et større nettverk der vi kan lære av hverandre og samarbeide til beste for utvikling av reiselivet her på Sørlandet. Vi ser fram til å bli bedre kjent med andre i nettverket og å knytte kontakter. Vi ser også at USUS/Visit Sørlandet arrangerer kurs som er aktuelle for oss, slik at vi kan få bedre kompetanse på ulike områder.

Hva tenker dere er de største utfordringene vi har på Sørlandet for å få en bærekraftig næring?

Vi ser behovet for å få til samarbeid mellom ulike aktører for å kunne løfte fram regionen – sammen er vi sterkere!

Tømmerkoia på Camp Flakksvann