Ny partner: Blått Senter

Blått Senter et et nytt marint opplevelsestilbud for lokalbefolkning og turister i Kristiansand. Her forteller eier og daglig leder Jarle Thorkildsen mer om virksomheten. Velkommen i nettverket!
Blått senter Kristiansand
Jarle Thorkildsen - Blått Senter
Jarle Thorkildsen – Blått Senter

Fortell litt om bedriften

Blått Senter satser på å utvikle et marint opplevelsestilbud for lokalbefolkning og turister i Kristiansand. Hovedmålgruppe er alle som ønsker en opplevelse i vår fantastiske skjærgård – hele året. Ambisjonen er å bygge opp et bredt tilbud med fokus på aktivitet og naturopplevelse og etablere oss som det foretrukne stedet du henvender deg om du vil ut i skjærgården. Vårt største konkurransefortrinn er en maritim-, natur- og miljøengasjert stab, stor bredde i tilbudet med mange forskjellige fartøy, samt svært sentral lokalisering i Kommandantboligen på Odderøya. I tillegg egen kaifront i kanalen ved Nodeviga.

Besøk Blått Senter på nett.

Hva betyr et partnerskap i Visit Sørlandet for din bedrift?

For oss betyr partnerskapet med Visit Sørlandet tilgang til bransjenettverk samt profesjonell hjelp til å opparbeide synlighet overfor våre kundegrupper.

Hva tenker du er de største utfordringene vi har på Sørlandet for å få en bærekraftig næring?

Vi tror at det viktigste Sørlandet kan gjøre er å utvikle attraksjonstilbudet spesielt i Kristiansand til å bli en helårs «motor» i å trekke tilreisende til landsdelen. Slik Dyreparken fungerer som tiltrekningskraft på sommerturisten kan Kristiansand sentrum med Odderøya utvikles til å fungere som destinasjon for helårsturisten. Byen har i stor grad allerede naturen, sengene, spisestedene, butikkene og er et trafikknutepunkt. Vi mangler bare flere attraksjoner av størrelse og profesjonalitet samt et overordnet markeds- og salgsapparat som tanker helhet og samarbeid. Derfor heier vi stort på Kunstsilo, Kilden, Vitensenter Sørlandet og Vest-Agder Museets nye formidlingsbygg i Nodeviga. I tillegg til disse satsningene arbeider vi selv med utvikling av et marint miljøobservatorium på Odderøya i samarbeide med Snøhetta. En mulig ny stor og unik attraksjon for byen. Samlet kan vår skjærgård og disse attraksjonene på Odderøya i fremtiden tiltrekke et internasjonalt publikum. Vi har nå begynt å få nederlenderne hit, men på sikt må det bli aktuelt for eksempelvis danskene å legge helgeturen til Kristiansand på samme måte som vi legger helgeturen til København eller Århus. Slik kan vi totalt sett få en mer bærekraftig næring.

Blått senter utsikt
Utsikten fra Kommandantboligen på Odderøya