Ny app fra Sørlandet gjør det enklere å dra på fisketur langs hele kysten

USUS-partner FiskHer AS fra Lillesand lanserte 1.juni en ny app for fritidsfiskere - både for erfarne og glade amatører. Appen gir deg oversikt over 40 000 fiskeområder langs hele Norgeskysten, og er du usikker på hva slags fisk du har fått kan du bruke fiskegjenkjennings-funksjonen som gir deg svaret på no time. Appen er i grunn den store fiskehåndboka i digitalt format, sier gründer Trond Are Gjone. Etter én uke er appen lastet ned 30 000 ganger og tilbakemeldingene har vært strålende.
FiskHer sånn ser det ut Skjermbilde fra FiskHer.no

Eksperthjelp rett i lomma

Gründerbedrift i Lillesand møter unntakssommeren med en app som skal gjøre det enklere, og morsommere, å dra på fisketur.

Denne sommeren blir annerledes. Flere enn noensinne skal feriere i eget land, og i egne nære omgivelser. Folk søker naturopplevelser som aldri før, og det er akkurat det vi vil gi dem, sier gründer og daglig leder i FiskHer AS, Trond Are Gjone.

1. juni lanserte han en komplett app for fritidsfiskere – erfarne, såvel som glade amatører. Bak appen står noen av Norges beste og mest meritterte fiskere, som har lagt sin erfaring og kunnskap på bordet for at flere skal kunne få ta del i den.

Norges beste fiskere med på laget

Blant disse er Asgeir Alvestad, innehaver av flere gjeldende verdensrekorder i sportsfiske, og den som har dratt opp flest ulike arter i Norge (hittil hele 149).

Med Asgeirs hjelp har vi funnet fram til mer enn 30.000 fiskeområder langs hele norskekysten, hvor sjansene er gode for å fange akkurat den fisken du helst vil ha. Ved hjelp av avanserte sjøkart og svært detaljrike satelittbilder, viser vi deg hvor du finner torsk, brosme, sjøørret, kveite og ytterligere tolv arter ypperlig spisefisk. Du får også ekspertenes beste tips til utstyr og fisketeknikk, rett inn på telefonen din. Her har du rett og slett muligheten til å dra på fisketur med noen av landets flinkeste fiskere i lomma, sier Gjone.

Vi finner fisken for deg. Det finnes ingenting som heter nappgaranti, men dette er det nærmeste du kommer, sier Asgeir Alvestad.

Skjermbilde FiskHer-appen - fisketypeUnik fiskegjenkjenning

Appen lar deg logge fangsten din, og i vår sosiale tråd kan du dele den med venner, konkurrere mot andre fiskere og følge med på hvor folk i nærheten får napp. I tillegg har vi utviklet verdens mest avanserte program for fiskegjenkjenning. Er du i tvil om hva du har fått på kroken, tar du ganske enkelt et bilde med mobiltelefonen din og lar FiskHer gi deg svaret. Nok et tastetrykk gir deg gode forslag til hva du kan lage av fisken, sier Alvestad.

FiskHer viser også vei til nærmeste båtramper, tilrettelagte fiskeplasser – og holder deg informert om fredningssoner, elveutløp og andre hensyn du må ta. De har egentlig laget den store fiskehåndboka i digitalt format, og skreddersydd den for dine behov.

Eksplosjon i fiskeinteressen

Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv, fellesorganisasjon for norske frivillige friluftsorganisasjoner gleder seg over den nye appen.

Naturen har vært ett av de få stedene som har vært åpent gjennom hele koronatiden, og de siste månedene har vi sett at folk virkelig har tatt den i bruk. Friluftsliv er Norges største fritidsaktivitet og engasjerer fra før mennesker i alle landsdeler og i alle aldre. Naturen gir også en avkobling og en sinnsfornyelse som man finner få andre steder. Det er ikke uten grunn at dette er førstevalget for mange ved valg av sted og aktivitet på fritiden, sier han.

Ifølge Heimdal har koronasituasjonen ført til en interesseboost også for fiske.

Dette blir tidenes fiskesommer. Unge og gamle strømmer nå ut i naturen på jakt etter gode fritidsopplevelser, og mange har også blåst støvet av den gamle fiskestanga, eller kjøpt seg en ny, for å prøve lykken igjen. Vi ser også at fiskekortsalget mange steder går så det suser, sier han. For en uerfaren kan det være nyttig med gode råd på veien. Det finnes utrolig mange gode veiledere på nettet, med råd for alle som skal ut på fisketur i sommer. Selv skal jeg teste FiskHer-appen for å lære av proffene, sier Heimdal.

Fakta om appen

Lansert for IOS og Android 1. juni 2020.

Gratis grunnpakke med sju fiskearter. Fullversjon: 249 kroner per år/149 for sommerabonnement juni-juli.

For ytterligere informasjon, se www.fiskher.no eller ta kontakt med daglig leder Trond Are Gjone (950 79 500).

Dersom du driver virksomhet eller turistkontor, kan du laste ned plakat om appen (NB: 8 MB) og henge opp lett tilgjengelig for dine besøkende.