Nettverkstur med Møtebyen Kristiansand

I slutten av august var Møtebyen Kristiansand på nettverkstur for første gang på 3 år. Vi hadde en fantastisk tur med medlemmene til Eemshaven og Groningen, med et sammensatt faglig program som vi alle lærte mye av.

Holland Norway Lines fra Kristiansand til Eemshaven

Vi reiste med Holland Norway Lines, med båten Romantica. Denne ruten går fra Kristiansand til Eemshaven i Nederland. For reiselivsbransjen snakker vi om et potensiale på 17 millioner nederlendere, 25 millioner tyskere, 10 millioner belgiere og 20 millioner fra Frankrike som bor 2-3 timer fra Eemshaven havn. Disse menneskene har behov for overnatting, opplevelser, mat og drikke spesielt fra Sørlandet, og kan bli en stor berikelse for reiselivet her i Sør-Norge spesielt.

Variert faglig program

De faglige innleggene fikk vi fra Harald Riisnes som er senior prosjektleder i Apriil Event & Congress i Bergen. Han fortalte oss hvorfor PCOer og DMCer er så viktige for utviklingen av MICE- markedet på Sørlandet. Vi fikk også en grundig gjennomgang av forskjellen på de ulike «3-bokstav-forkortelsene», hvordan de jobber best mulig i sitt marked basert på 30 års erfaring. Hva vi mangler av kompetanse i regionen for å lykkes sammen, og hvordan vi raskt kan tilegne oss dette i fremtiden for å konkurrere på lik linje med de andre kongressbyene på større arrangement.

Broadstone AS, som er samarbeidspartner for Møtebyen Kristiansand, som jobber med innholdsproduksjon spesifikt mot reiselivsbransjen fortalte om muligheter og nyheter. Vinklingen var hvordan vi kunne utnytte det materialet vi allerede har produsert. Veldig inspirerende.