Kristiansand blir vertskapsby for Norwegian Travel Workshop NTW i 2022

I april neste år skal Kristiansand ønske hundrevis av utenlandske turoperatører velkommen som arrangør av Norwegian Travel Workshop 2022. Sørlandets hovedstad gleder seg til å vise frem en region i utvikling og en by med ambisjoner.
Kilden, Kristiansand Foto: Olav Breen

Norwegian Travel Workshop (NTW) er reiselivets viktigste møteplass, og arrangeres årlig av Innovasjon Norge i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet.

Vi gratulerer Kristiansand som vertskap for Norwegian Travel Workshop 2022. Nå gleder vi oss til å møtes på Sørlandet i april neste år, for å vise fram denne flotte byen og regionen til turoperatører fra hele verden. Vi tipper de vil bli skikkelig sjarmert og imponert over det Kristiansand har å by på av både omgivelser og opplevelser, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge, og viser til at Kristiansand er i ferd med å markere seg som en kunst- og kulturby.

Attraktiv opplevelsesby

Satsingen på kunst- og kultur er en bevisst satsing fra det lokale destinasjonsselskapet og næringsklyngen for reiseliv-, kultur- og opplevelser på Sørlandet, USUS A/S.

Kristiansand er en viktig kunst- og kulturby. Våre kunst- og kulturinstitusjoner har gitt byen og landsdelen et kulturelt løft med Kilden som er landets nest største scenehus og Kunstsilo som åpner i 2022. Attraktive festivaler og en satsing på reiselivet gjør at vi er en attraktiv opplevelsesby for både innbyggere og besøkende, forteller Synnøve Elisabeth Aabrekk, Daglig leder i USUS A/S.

Økt internasjonal satsing hele året

De siste årene har det vært fantastisk utvikling av både natur- og kulturbaserte opplevelser på Sørlandet hele året. Investeringsvilligheten har vært større enn noen gang, og dette har resultert i flere og bedre opplevelser med høy kvalitet, samtidig som flere er under utvikling.

Næringen ser at dersom man skal klare å øke bærekraft og lønnsomhet i kultur- og reiselivsnæringen på Sørlandet, er det nødvendig å ta del i den veksten som Norge har i internasjonale markeder. Med attraksjoner som restauranten Under, den kommende Kunstsilo og fantastisk natur som innbyr til aktiviteter hele året – er regionen attraktiv for internasjonale tilreisende.

Neste års deltagere kan glede seg til båttur i skjærgården, spennende byvandringer med ulike temaer, lokale matopplevelser, et rikholdig aktivitetsprogram, kulturinnslag og sørlandsk gjestfrihet. Vi gleder oss stort til å få vise frem vår vakre del av landet, sier Synnøve Elisabeth Aabrekk.

Fakta om NTW

  • Norwegian Travel Workshop (NTW) er reiselivets viktigste møteplass, og arrangeres årlig av Innovasjon Norge i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet.
  • NTW 2022 foregår 4. – 7. april 2022.
  • NTW er en lukket workshop basert med rundt 9000 forhåndsbookede avtaler mellom utenlandske turoperatører og norske selgere.
  • Arrangementet i 2022 er nummer 49 i rekken.
  • Kristiansand arrangerte NTW sist gang i 2007.

Meld på din bedrift

Påmeldingen går via Innovasjon Norge, og du finner mer info og lenke til påmelding her.