Kilden lanserer KSOPlay – musikkopplevelser av høy kvalitet rett i lomma

Utvalgte verk med Kristiansand Symfoniorkester (KSO) og Bergen Filharmoniske Orkester (BFO) blir tilgjengelige både med lyd og bilde, når Kilden og BFO nå lanserer sin egen musikkapp for publikum. Kildens produksjonsteam, Kilden Digital, har sammen med Göteborg Symfoniorkester lagt ned betydelige ressurser i den tekniske utviklingen av appen, og innehar en solid helhetlig kompetanse på området.
KSOPlay

Griegs a-mollkonsert spilt av Griegs eget orkester, Tsjajkovskij fremført av Henning Kraggerud, Beethovens niende symfoni, John Williams’ Star Wars-musikk og mye mer rett fra din egen mobil. All denne flotte musikken blir nå tilgjengelige i to nye apper som lanseres av hhv Bergen Filharmoniske Orkester og Kristiansand Symfoniorkester. Den felles app-løsningen er utviklet i samarbeid med Gøteborg Symfoniorkester.

De nye appene kan lastes gratis ned fra App Store og Google Play, og er også tilgjengelig via Apple TV.

Konsertopplevelser for de som ikke kan komme til konsertsalene

– Lyd og bildekvaliteten er høy. Appen byr på konsertopplevelser for de som ikke kan komme til konsertsalene, og for publikum som ønsker å gjenoppleve konserten i ettertid. Med KSOPlay og Bergenphilive tar vi et stort skritt for å knytte kjernepublikummet tettere til oss og spre musikken til enda flere, sier Geir Rebbestad, direktør i KSO.

– Med vår nye app vil en hel verden enkelt få tilgang til den beste musikken, fremført i høykvalitets lyd og bilde av Bergen Filharmoniske Orkester, sier Bernt Bauge i Bergen Filharmoniske Orkester.

Kontinuerlig påfyll av innhold

Appene er enkle å bruke. Du kan lage spilleliste med dine egne favoritter. I tillegg ligger det ferdige spillelister – Griegs orkestermusikk, Nathalie Stutzmann Select, store korverk og en egen spilleliste med norsk musikk. Innholdet oppdateres kontinuerlig.

Kulturmeldingen peker på digitaliseringens demokratiske potensiale og oppfordrer til å utnytte mulighetene som ligger i digital teknologi. Dette er en nytenkende, digital satsing fra to av de profesjonelle symfoniorkestrene i Norge.

Kulturminister Grande heier på KSOPlay

Kulturminister Grande heier på KSOPLAY from Kilden Teater og Konserthus on Vimeo.

Bergen Filharmoniske Orkester lanserte allerede i januar 2015 sin gratis strømmetjeneste BergenPhiLive. Til nå er over 50 konsertproduksjoner direktestrømmet og lagt ut i orkestrets digitale arkiv, som nå omfatter over 110 klassiske verk. Strømmetjenesten er finansiert av Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen. www.bergenphilive.no. Bergen Filharmoniske Orkesters app-løsning er også gratis.

Kristiansand Symfoniorkester har gjennom sin satsing Kilden Digital overført konserter direkte til omsorgshjem og sykehus i Kristiansand kommune helt siden 2012. Kilden Digital har stått i spissen for utvikling av app-løsningen til både KSO og BFO, og ser blant annet på digitale muligheter for å øke sine egeninntekter.

For mer informasjon:
Marie Teresie Sørensen
Kommunikasjonssjef
Kilden Teater og Konserthus
+47 481 09 289
Marie.teresie.sorensen@kilden.com