ICCA Scandinavia nettverkssamling på Færøyene

14.-16. september var det nettverkssamling for ICCA Scandinavia på Færøyene og Maria Barstad representerte Møtebyen Kristiansand i fellesskapet.
Færøyene ICCA-samling på Færøyene

Hva er ICCA

ICCA står for “International Congress and Convention Association” og er det globale fellesskapet og kunnskapsnav for bransjen for internasjonale forretningsmøter. ICCA er en global forening for den internasjonale møte-bransjen, og spesialiserer seg på sektoren for internasjonale forretningsmøter, og tilbyr spesifikk data, utdanning, kommunikasjonskanaler,forretningsutvikling og nettverksmuligheter.

Siden etableringen i 1963 representerer ICCA verdens fremste destinasjoner og de mest erfarne leverandørene som spesialiserer seg på håndtering, transport og imøtekommende internasjonale møter og arrangementer, og består av over 1100 medlemsbedrifter og organisasjoner i nesten 100 land og territorier over hele verden.

ICCA Scandinavia på Færøyene 14.-16. september

Som prosjektleder for Møtebyen Kristiansand deltok Maria Barstad på samling med ICCA Scandinavia på Færøyene i forrige uke og lærte mye om kongressarbeid av kollegaer fra nabolandene våre.

Blant annet om hvor viktig møteindustrien er for Færøyene som en helårsdestinasjon. Hvordan de har generert nye jobber, og reversert fraflyttingen. Om hvordan de har brukt styrken i å være utelatt fra verdenskartene helt frem til nyere tid i sin markedsføring. Brukt unikheten sin som en styrke. Her er det mye å lære.

Kommunikasjonsdirektøren fra Aarhus Universitet og Visit Aarhus Convention Bureau fortalte også om hvordan de jobber sammen som team for å oppnå både byens og universitetets mål. Veldig inspirerende, og masse å lære.

Så hørte vi på #Vivino-appen sin grunnlegger Heini Zachariassen fra Færøyene.
Hva er fordelen fra å komme fra Norden? Hvordan Vivino har forstyrret vin-industrien, og om det er noe å lære av dette for vår bransje?