Høyt & Lavt skal bygge Sørlandets største klatresenter på Odderøya i Kristiansand

Høyt & Lavt skal skape et unikt klatresenter der sportsklatrere og nybegynnere skal få oppleve morsomme og utfordrende opplevelser. Denne høsten klatrer Høyt & Lavt Kristiansand videre og overtar tidligere Xland sine lokaler på Odderøya.
Høyt og Lavt Ole Kristian Hansjordet

Nytt klatresenter i Kristiansand kommer til høsten 2020

Høyt & Lavt og Tjelmeland Friksjon har sammen gått inn for å lage Sørlandets største klatresenter. Klatresenteret i Kristiansand blir skikkelig tøft, og vi kan ikke vente med å sette i gang. Kristiansand skal bli et klatremekka. Vi har gode erfaringer fra flere klatresenter rundt om i landet, så nå var det på tide at Kristiansand får et flott klatresenter» sier Tore Tjelmeland.

Tore har gjennom flere tiår bygget hundrevis av klatrevegger og står i dag blant annet bak Oslo Klatresenter på Skullerud. Høyt & Lavt har på sin side bygget opp en rekke klatreparker rundt om i Norge, blant annet Høyt & Lavt Kristiansand, som ligger ved Grotjønn rett nord i byen. Høyt & Lavt åpnet også Høyt Under Taket Opplevelsesklatresenter i Tønsberg i april 2020.

«Vi skal bygge tradisjonelle klatrevegger, buldrerom og tematiserte klatrevegger. Tilbudet kommer til å bli bredt, fra de som har klatret masse, til de som aldri har klatret før. I klatresenteret kommer det mange auto-belay (automatsikringer) som gjør klatring mer tilgjengelig.» forsetter Tore.

«Vi bringer inn mye kompetanse på senteret i form av bygging, drift og klatrere, som f.eks. Magnus Midtbø som er kjent i klatremiljøet i Norge.»

Endringene gjør at klatreparken innendørs må vike plass

«Klatreparken innendørs skal driftet av oss gjennom vinteren, vi kommer også til å bygge buldrerom og noen vegger med en gang. Vi bygger om til klatresenter fra våren av og til åpning høsten 2020, da vil deler eller heler av anlegget være stengt. Videre kommer også en ytterligere styrkning og satsnings i klatreparken i Høyt & Lavt Kristiansand når den åpner igjen for sesongen» forteller Ole Kristian Hansejordet, markedssjef i Høyt & Lavt.

«Odderøya er et fantastisk område, og klatresteinen er bygd for klatring. Derfor er det flott at vi nå etablerer oss i byen», fortsetter Tore.

Oppfordrer til dialog med klatreklubbene

«Klatreklubben i Kristiansand har som kjent planer om å bygge et klatresenter. Hva de nå velger å gjøre internt, skal ikke vi blande oss inn i. Derimot så håper vi at de vil klatre hos oss, eller hos oss også.», sier Tore. «Når klatresenteret står klart kommer vi til å gi alle som er medlemmer av klatreklubber gode priser på å klatre i klatresenteret, sammen med mye kurs, treningsgrupper og satsningsgrupper. Vi håper og tror at Klatresenteret i Kristiansand blir et samlingspunkt for klatrere i regionen.»

Endringer i det tidligere X-Land

Denne vinteren blir det Høyt & Lavt Kristiansand som kommer til å stå for driften av den innendørs klatreparken (tidligere X-land) på Odderøya. Dette kommer de til å gjøre frem til våren, da starter byggingen av et nytt klatresenter i Kristiansand.

Vi kommer til å bygge et buldrerom som skal stå klart i løpet av vinteren. Slik at klatrere har mulighet til å komme og trene, forteller markedssjef i Høyt & Lavt Ole Kristian Hansejordet. Videre kommer vi til å endre litt på priser, åpningstider og noe på tilbudet. Det viktigste blir at det er et godt tilbud til de som ønsker å klatre. Mange av de dyktige ansatte i Høyt & Lavt Kristiansand kommer til å drifte klatresenteret fremover, med Knut Johnsen, daglig leder i spissen.»

Åpner dørene for samarbeid

Vi ønsker også andre aktører velkommen til et eventuelt samarbeid. Det er en del ledige arealer i dette flotte bygget, enten det er Yoga, Escape rom eller andre aktivitetsaktører som kunne tenke seg å bli en del av et aktivt miljø.»

Høyt & Lavt overtar driften så fort driftstillatelse foreligger fra Statens Jernbanetilsyn (rimelig fort), frem til midten av april. Da vil senteret være stengt frem til september, da Klatresenteret i Kristiansand åpner.

Mer informasjon om tidligere X-land vil du snart finne på hoytlavt.no/kristiansand.

Kontaktperson: Ole Kristian Kongelf Hansejordet, Markedssjef Høyt & Lavt Klatreparker, Tlf: 97797123 ole-kristian@hoytlavt.no