Hotellsommeren i Kristiansand 2020

For en sommer det ble. Fra fullstendig nedstengning i mars til juli der gjester fra hele Norge koste seg i Sommerbyen Kristiansand.
Radisson Blu Caledonien Kristiansand Radisson Blu Caledonien Kristiansand

I juli var hotellbelegget på 94% i Kristiansand, opp 7% fra fjorårets juli. Belegget var oppe i 99,6%, da forstår man at media sier det er fullt i byen.

RevPAR (omsetning per tilgjengelig rom, en bransjestandard på hvor godt hotellene gjør det) opp 21% i juli sammenlignet 2019. Veldig bra for en hardt presset hotellnæring.

Media har skrevet mye om reiseliv, Sørlandet og Kristiansand i sommer. Det meste positivt, men høye hotellpriser ble mye omtalt i slutten av juli (Skyhøye hotellpriser i Kristiansand: Betalte 8.400 kroner for to netter).

Som vi presiserte til alle mediene som kontaktet oss (og som de ofte ikke tok med i artiklene): Hotellene (som flyselskaper) har dynamisk prising; Bestiller man kort tid før ankomst i Kristiansand (som også historisk har noen av Norges høyeste hotellpriser i juli) koster det mer.

Tallene fra Benchmarking Alliance (som henter inn tall fra hotellene i hele Norge) viser at den gjennomsnittlige romprisen i juli var kr. 1654,-, altså ikke helt det samme som prisene media fortalte om.

Hotellromprisene i Kristiansand i juli var 12% høyere sammenlignet med samme måned i fjor.

Ikke bare gode nyheter

I juni var hotellbelegget i Kristiansand på 50%, ned 37% fra samme måned i 2019. RevPAR var også -37%.

Ser man på belegget i Kristiansand fra januar tom juli er belegget 41%, en nedgang på -28%.

Hotellbelegg Kristiansand januar-juli 2020
Hotellbelegg Kristiansand januar-juli 2020. Tallene hentet fra benchmarkingalliance.com.

For 1.-10. august har hotellene i Kristiansand 82% belegg , opp 16% fra 2019. RevPAR er også opp 33%.

Vi er spente på å se hvor mye lengre ut vi kan dra sommeren i Kristiansand og på Sørlandet.

Tall for Sørlandet

Tallene for juni 2020 viser en nedgang på -19% på all overnatting (hotell, camping og hytte) sammenlignet med 2019. Her hadde camping/hytte 25% nedgang og hotell 11% nedgang.

Nå er vi veldig spente på hotell og camping/hytte tall for Kristiansand og Sørlandet i juli.