Kristiansandsskipet DS Hestmanden lokasjon for storfilmen «Krigsseileren»

Filmen Krigsseileren hadde førpremiere i Kristiansand torsdag 15. september til stor applaus og fantastiske tilbakemeldinger. Fredag 23/9 er det Norgespremiere. Vest-Agder-museet og Hestmanden er utrolig stolte over å få formidle denne viktige historien, og denne helgen er det også siste dag for sesongen med ordinært åpent skip på Bredalsholmen ved Kristiansand.
DS Hestmanden Foto: Vest-Agder-museet IKS

Krigsseileren - filmplakatDampskipet DS Hestmanden var lokasjon til deler av filmen

Det var en stor produksjon som var i sving de 3-4 ukene som innspillingen varte sommeren 2021. Selve innspillingen foregikk i Laksevåg og Sotra. Filmcrew og skuespillere viste stor interesse for Hestmanden og historien rundt båten.

Vi ble fortalt at Hestmanden ble valgt ut som location fordi den var autentisk, hadde seilt i begge verdenskriger, og fordi den er offisielt Norsk krigsseilermuseum. De var ute etter noe autentisk som kunne gjenskape stemningen til sjøs under krigen, sier Bård Rasmussen, fartøyansvarlig og kaptein på D/S Hestmanden.

Les hele intervjuet med Bård Rasmussen her på hvordan mannskapet på Hestmanden opplevde filminnspillingen.

Kombiner filmpremiere med besøk på DS Hestmanden til helgen

Søndag 25. september er siste dag med ordinært åpent skip på DS Hestmanden på Bredalsholmen. Og denne dagen blir det både konsert og mulighet for å komme ombord for å oppleve skipets historie.
Les mer om arrangementet på søndag her. og se Facebook event.

Vi i Vest-Agder-museet og Hestmanden er utrolig stolte over å få formidle den viktige historien rundt skipet Hestmanden og krigsseilerene. DS Hestmanden er en nasjonal arena for formidling av krigsseilernes innsats under de to verdenskrigene. Vest-Agder-museet er opptatt av å spre både kunnskap om, og interesse for, krigsseilernes historier. Vi tror en film som «Krigsseileren» kan bidra til nettopp dette, sier John Olsen, Direktør Vest-Agder-museet IKS.