Filmspel™ Ibsen – nyhet på mobil

Nå kan du snart dra på jakt etter QR-koder i Grimstad for å få tilgang til 6 korte "filmspel" om og med unge Henrik Ibsen.
Illustrasjonsbilde Filmspel™ Ibsen

Vi ble kontaktet av Sanden media og Filmplot rett før sommeren. De ville gjerne samarbeide om et prosjektet på å oppleve historien om Henrik Ibsen på nye måter. Prosjektet fikk hovedstøtte fra Agder fylkekommune. I løpet av sommeren ble det skrevet manus, gjort casting og filming på location. Museets rolle var å levere innhold til manus og sørge for kvalitetssikring av manus. Seks filmer er nå ferdige og prosjektet lanseres i januar 2021 – forteller Therese Stensrup Hagen, formidlingsansvarlig på Ibsen-museet i Grimstad.

Spennende konsept

Filmspel er et konsept som er utviklet av produksjonsfirmaet Filmplot. Konseptet er en videreutvikling av sjangeren «historisk spel» som har lang tradisjon i Norge. I et Filmspel oppfordres publikum til å dra på jakt etter QR-koder. Når publikum finner en kode og skanner den med mobilene sine, får de tilgang til en filmatisert fortelling som har sitt utspring i plassen hvor de fysisk befinner seg. I motsetning til teaterspelet, som gjerne er lange forestillinger, er Filmspelet korte filmsnutter som er tilpasset mobilbrukeren.

Filmspel Ibsen består av seks filmer som blir tilgjengelige gjennom seks QR-koder ved Ibsen-minnene i Grimstad. Filmspelet blir et supplement til det å oppleve selve museet, eller de kan oppleves for seg.

Prosjektet er samarbeid mellom Ibsen-museet i Grimstad, Sanden Media ved produsent Livar Hølland og Torgeir Kalvehagen i Filmplot.

Det er Erlend Gunstveit som spiller den unge Henrik i filmene.

Lanseres i januar 2021

Konseptet lanseres i januar 2021, men her kan du se en liten smakebit av hva som kommer.