Filmproduksjon fra uthavner på Sørlandet

I forbindelse med uthavnsprosjektet "Vel i havn" har vi laget noen filmer som fortelle historier rundt uthavner på Sørlandet.

Hensikten med “Vel i havn” prosjektet er å stimulere til at kulturminner, kulturmiljø og landskap i uthavnene på Sørlandet blir tatt i bruk og blir gjort tilgjengelig for tilreisende og fastboende. Prosjektet er del av den større regionale satsingen «Uthavner i verdensklasse», med mål om å få sørlandske uthavner inn på Unescos verdensarvliste.

Sammen med USUS og Sørlandet kunstmuseum (SKMU) skal det utvikles to piloter innen formidling og opplevelse i uthavnene Lyngør og Ny-Hellesund. Disse pilotene kan danne grunnlaget for liknende arbeid i de andre uthavnene på Sørlandet.

Her er de to første filmene som er produsert.

Møt Juliane på Høllen båtruter i Ny Hellesund, Søgne. Utforsk Ny Hellesund og friområdene i Olavsundet med flotte bademuligheter, naturstien på Kapelløya og kystfortet fra andre verdens krig. Se filmen på Facebook.

Undervannsskjær Teater i Ny-Hellesund i Søgne der Olav Grendstad spiller teater i det gamle skolehuset på Monsøya og nyter livet i en av Sørlandets mest idylliske uthavner. Se filmen på Facebook.

Filmene er også tekstet på YouTube og Facebook (viktig da de fleste ser videoer uten lyd på mobilen) og vi håper alle deler de videre.

Neste filminnspilling i prosjektet blir på Lyngør utenfor Tvedestrand.

Film: Media Service AS © USUS AS / Visit Sørlandet.

Se hvordan uthavnene blir presentert på Visit Sørlandets nettsider.

Prosjekteier Vest-Agder fylkeskommune og Aust-Agder fylkeskommune har fått et tilskudd fra Riksantikvaren til å gjennomføre verdiskapningsprosjektet Vel i havn. Hensikten med tildelingen er å stimulere til at kulturminner, kulturmiljø og landskap blir tatt i bruk som grunnlag for økonomisk, miljømessig, sosial og kulturell utvikling. USUS AS er ansvarlig for markedsføring informasjon og forbedring av kundereisen i uthavnene. Les mer om Vel i havn prosjektet her.