Webinar

Webinar: Hvordan jobbe med mat og bærekraft

  • Online
  • 30. september 12:00 - 13:30
Lindesnes fyr Foto Inger Hutchinson

I forbindelse med Miljøuka i Kristiansand denne uken, inviterer vi til webinar med bærekraft på agendaen. Tema for Miljøuka er bærekraftig mat og vi setter samme tema på agendaen for webinaret.

Bærekraft handler om måten vi bruker ressursene våre på, og i forhold til mat kan det være matsvinn, kortreist, økologisk og flere grønne retter på menyen. Bli med oss i dette webinaret og få inspirasjon og lær av andre som har jobbet dedikert med bærekraft og mat. Det blir god tid til å diskutere og stille spørsmål etter presentasjon av to case.

Bakst på Lindesnes Fyr
Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Case 1: Overskuddsråvarer blir til smakfulle retter

Lindesnes Fyr har et stort fokus på lokalmat, økologi og bærekraft. Siri Mathisen deler sine erfaringer med hvordan Lindesnes Fyr har jobbet dedikert med dette over flere år, og vi får høre om tang & tare i matlagning, formidling til de besøkende og hvordan fyret er en matredder.

Lindesnes fyr er Norges eldste fyrstasjon og sydligste punkt på norsk fastland. Fyrtårnet er utpekt som nasjonalt fyrmuseum. I den store fjellhallen under fyret er det besøkssenter med utstillinger, filmvisninger, kafe og museumsbutikk. Lindesnes fyrmuseum ble valgt til Vest-Agders tusenårssted og Lindesnes fyrmuseum er navet i Kystverkets etatsmuseum, Kystverkmusea.

Foto: Trasti & Trine

Case 2: Helårlige opplevelser med hundekjøring og nordnorske mattradisjoner

Trasti & Trine er en helårlig opplevelsesbedrift som leverer bærekraftige hundekjøring- og matopplevelser og overnatting. Trine Kristiansen Lyrek deler deres erfaringer med hvordan naturen i nærmiljøet blir brukt som arena for opplevelser gjennom fire årstider. Og hvordan maten som lages og serveres er kortreist og økologisk, så langt det er fornuftig, med respekt for naturen og i tråd med de nordnorske mattradisjoner. Her inviteres også gjestene med ut i naturen på sanketur og deretter inn i kjøkkenet hvor råvarene tilberedes til smakfulle retter.

Trasti & Trine er drevet av Johnny Trasti og Trine Kristiansen Lyrek. Johnny har viet sitt liv til kokkefaget. Han ble utnevnt til Årets Kjøkkensjef i 2009, i tillegg har han flere utmerkelser innen sitt fag, og er meget anerkjent i sitt fagmiljø. Trine Kristiansen Lyrek har vært hundekjører i over 25 år. Hun har kjørt noen av verdens lengste hundeløp som Iditarod og Finnmarksløpet og har levert bærekraftige og høykvalitets hundeopplevelser til gjester fra hele verden siden 2007. Trasti & Trine er lokalisert 500 meter fra Altaelva. Nærmere bestemt på Stengelsen i Alta.Trasti & Trine er sertifisert ved Norsk Økoturisme, Miljøfyrtårnbedrift, medlem av Hanen og Debio godkjent.

Legg til i Google calendar

Hva skjer?

Mar 14.
Kurs

Lokalmat – tilby bedre matopplevelser

Kristiansand , Thon Partner Hotel Norge


May 15.
Andre eksterne arrangement

Kurs: Wilderness First Aid

Evje

Alle arrangement