Konferanse

Visit Sørlandet vinterkonferanse 2022

 • Bankgården, Arendal
 • 08. mars 11:15-00:00 -
  09. mars 09:00-13:30 -
 • Fra 699-1599 kr
Vitensenteret

Visit Sørlandets vinterkonferanse er den viktigste årlige møteplassen for partnerne i klyngen. Det blir lunsj-til-lunsj samling med faglig påfyll, erfaringsutveksling og tid til sosialt samvær på ettermiddagen og kvelden.

Årets konferanse blir denne gangen på Bankgården i Arendal – og JA, det blir FYSISK konferanse!

Program tirsdag 8. mars

11:15-12:00: Registrering og minglelunsj


Kl 12:00-14.00: Velkommen, erfaringsdeling og faglig påfyll

 • Velkommen og orientering om status og tanker videre fra Visit Sørlandet
  v/daglig leder Synnøve Elisabeth Aabrekk og resten av teamet
 • Kunstsilo – Hvor står vi nå, hvordan jobber vi med opplevelsesutvikling og hvilke muligheter gir Kunstsilo oss fremover
  v/Reidar Fuglestad, SKMU
 • Hva skjer når en jobber dedikert med måling av effekt?
  v/Therese Strupstad Hagen – Grimstad Bys Museer, Connie Johnsen – Vitensenteret Sørlandet og Bodil Sandøy Tveitan – Visit Sørlandet
 • Kunstig intelligens i reiseliv og kultur
  v/Karianne Ormseth – prosjektleder AI:Hub

Kl 14.30-15.00: Presentasjon av nye partnere

I løpet av 2021 har vi fått mange nye partnere. Disse får et par minutter hver til å presentere seg og sin virksomhet. Kanskje finner du en ny aktuell samarbeidspartner i en eller flere av disse?


Kl 15.00-16.00: Visit Sørlandet & Sparebanken Sør reiselivspris finalister

15 minutts presentasjoner fra finalistene til reiselivsprisen.

 • Den Lille Dyrehage
 • Strand Hotel Fevik
 • Troll Aktiv
 • Wingboot m.fl

Avslutning Bankgården.


Kl 16:30 – 18:30 Aktiviteter i Arendal

I år er vi sultne på å være sammen og oppleve ting. Vi har derfor satt sammen noen alternative aktiviteter du kan velge å bli med på mellom konferanseprogrammet og middag.

 • Badstue og vinterbading på gjestebrygga (Canvas Arendal) – maks 20 plasser fordelt på to badstuer)
 • Teambuildingsaktiviteter på Vitensenteret; Vitenmesternes mester-løype + Lego Challenge – maks 30 plasser
 • Uformell minglepub på Madam Reiersen – ubegrenset antall

Kl 19:30: Middag og prisutdeling av Visit Sørlandet & Sparebanken Sør reiselivspris på Bankgården

Som vanlig er hyggelig samvær med god mat og drikke en viktig ingrediens på vinterkonferansen. I år blir det 3-retters middag ink velkomstdrink på Bakgården med deilig mat levert av partner Madam Reiersen.

Vi gleder oss også stort til å offentliggjøre hvem som har vunnet årets reiselivspris!

 


Program onsdag 9. mars

Kl 09.00-12.00: Parallelle spor

På dag 2 av vinterkonferansen legger vi opp til parallelle spor som går i dybden på ulike temaer.

 • Spor A: BÆREKRAFTIGE FORRETNINGSMODELLER I REISELIVET
  Reiselivsnæringen er sterkt knyttet til natur og klima som grunnlag for sin virksomhet, og vil være viktige aktører i utviklingen av bærekraftige samfunn nasjonalt og internasjonalt. En bærekraftig utvikling av reiselivsnæring hensyntar både sosiale, miljømessige og økonomiske aspekter. Dette må skje bl.a gjennom endringer i bedriftenes forretningsmodeller. Denne workshopen gir innsikt i verktøy og tankegang for å utvikle forretningsmodeller for store og små reiselivsaktører som vil tenke og handle bærekraftig for å øke konkurransekraften og markedsgrunnlaget. Du blir aktivt med i arbeid med din egen bedrifts forretningsmodell og får eksempler fra andre reiselivsbedrifter som er godt i gang.
  Sesjonen ledes av Irene Siljan fra Innovasjon Norge, tidligere leder for Visit Telemark, nå Innovasjonsrådgiver med fokus på bærekraft og grønn omstilling.
 • Spor B: DESIGNTENKNING OG UTVIKLING AV OPPLEVELSER
  I denne workshopen vil du få en rask introduksjon til design tenkning som tankesett og metode hvor du selv er aktiv deltager i hele prosessen. Design tenkning kan hjelpe deg og din virksomhet til å forstå kundene eller brukerne bedre. Denne innsikten er kanskje den aller viktigste innsatsfaktoren for verdiskapning og innovasjon.
  Sesjonen holdes av CoLAB, Universitetet i Agders lab for samskaping og sosial innovasjon gjennom brukernær designmetodikk.
 • Spor C: DIGITAL KOMMUNIKASJON
  Hvordan mestre Tik Tok i 2022 v/Stian Reinhartsen
  Stian Reinhartsen er en energisk gründer og ildsjel innen sosiale medier, som også har hatt fartstid som tourmanageren til Matoma. Sammen med sin bror startet Stian markedsføringsbyrået Reinhartsen Media i 2015, samtidig som han var med på å bygge et nettverk av reiselivskontoer som i dag har flere millioner følgere (kjent som “mittnorge”). Han har også vært en aktiv foredragsholder siden 2015 med foredrag hos Social Media Days, Olaf Thon Gruppen, BI, Høyskolen Kristiania og mange fler. Stian går gjennom hva som er viktig å tenke på når man begir seg ut på TikTok og hvem plattformen passer for. I tillegg går han gjennom noen caser og hvilken retning han tror TikTok går i 2022.
  Hvordan mestre innholdsproduksjon med mobilen v/Frida Neverdal og Kari Anne Røysland, Visit Sørlandet
  Våre to nye ansatte på marked vil guide deg gjennom en økt med hvordan enkelt lage godt innhold til sosiale medier med mobilen. Det blir tips til gode apper på mobilen for både bilde og video, og etter denne økten skal du være i litt bedre stand til å produsere bilder og video på farten.

Kl 12.30-13.30: 2-retters avslutningslunsj

For å få benyttet flest mulig av våre partnere i Arendal vil avslutningslunsjen deles i to; med én gruppe hos Madam Reiersen og én hos Restaurant Flyt (Canvas Arendal). Begge ligger en liten rusletur fra Bankgården. Du velger sted når du melder deg på. Prisen er den samme og inkludert i konferansepakken.

NB: Vi anbefaler overnatting hos vår partner Hotell Arendal som ligger vegg i vegg med Bankgården. Velg overnatting i bestillingen og du vil bli kontaktet av Hotell Arendal for booking og betaling direkte.
Konferansepriser på overnatting fra 395-1200 pr rom.    

 

 

Legg til i Google calendar

Hva skjer?


Alle arrangement