Konferanse

Vinterkonferansen 2023: UVÆR – utfordring eller mulighet?

 • Rosfjord Strandhotell, Lyngdal
 • 21. mars 11:30-23:00 -
  22. mars 09:00-13:00 -
illustrasjonsbilde uvær

Uro og uforutsigbarhet har preget oss alle siden pandemien. På mange områder har det vært litt uvær rett og slett. Vi har stått i utfordringer og usikkerhet rundt økte kostnader, sesongsvingninger, endringer i gjestevaner og mønstre, vanskeligheter med å få tak i kvalifisert arbeidskraft, klimaendringer og krig i Europa.

Hvordan møter vi disse utfordringene? Ser vi på de som utfordringer eller muligheter?
Hvordan trener vi oss mentalt til å håndtere uforutsigbarheten? Hvordan kan vi tenke positivt og ha tro på fremtiden?

Vinterkonferansen er den årlige møteplassen for partnere i Visit Sørlandet.

Årets konferansier
Eirik Normann Hansen

Eirik Norman HansenEirik Norman Hansen er futurist, teknologioptimist, og en av Norges mest etterspurte formidlere. Han har et øye for samfunnstrender og hjelper bedrifter i inn- og utland med å vokse og tilpasse seg verden vi lever i. Eirik ble kåret til Årets taler av Talerlisten i 2018, og har vært nominert hvert år siden… Han har lang erfaring som konferansier, og i år har han fått oppgaven med å lose oss gjennom dagen med sitt gode humør og smittende energi!

___________________________

Program 21. mars

Med forbehold om småjusteringer i tidspunkter/program. 

10.30-11.30: Registrering og innsjekk på Rosfjord Strandhotel

11:30-12:30: Felles 2-retters lunsj

 

12.30 – 14.00: Mat for hodet – første del

 • Velkommen og innledning v Hege Julianne Nevestad (Visit Sørlandet)
 • Weathering the storm: How Liverpool exploited its cultural challenges and the need for changeDr. Ged Ryan (University of Bolton)
  Every destination has the opportunity to manage and take advantage of whatever natural resources that exist; regardless of how low that sense of existence might be. Essentially, it boils down to people and whether they are prepared or even want to exploit the need for change and see it as an opportunity or a threat. With these thoughts in mind, Ged will discuss Liverpool`s unique story on how culture and the creative industries have been the key drivers for the city`s redevelopment and rebranding.
 • Hvordan forstå og håndtere det økonomiske uværet som er over ossKjell Tore Omland (Regionbanksjef bedriftsmarkedet Sparebanken Sør)
 • Den begynnende stormen rundt arbeidskraft og reiselivets rolle i å gjøre Agder attraktivt – Geir Hammersmark (Agder Fylkeskommune) og Megan Strand (Welcome Hub Agder)

14.15 – 14.45: Visit Sørlandet og Sparebanken Sørs Reiselivspris

 • Presentasjon av de tre finalistene til årets reiselivspris (i alfabetisk rekkefølge);
  Boen Gård
  Trehyttene
  Troll Aktiv

15.00 – 16.00: Mat for hodet – andre del

 • Resultater av turist- og omdømmeundersøkelse for Sørlandet gjennomført av Epinion på det norske markedet – Hege Julianne Nevestad (Visit Sørlandet)
 • Ledelse og mentale muskler i usikre tiderJan-Martin Berge (psykolog ofte sett på NRK og TV2. Kåret til årets taler på Talelisten i 2019 og nominert i 2020 og 2021)
  Dagens arbeidsliv og urolige omgivelser krever stadig omstilling og endring. Men hvordan skal bedriften og ansatte skape gode og sunne prosesser rundt dette? Psykolog-Berge vil fortelle oss hvorfor over 50% av bedriftene som er i omstilling ikke når sine mål og hva vi må gjøre for å takle endring og uforutsigbarhet bedre.

16.30 – 18.30: Nettverksaktiviteter

Her blir det 4 sosiale aktiviteter å velge mellom der vi legger opp til at vi helt uformelt kan diskutere og dele erfaringer rundt et gitt tema samtidig som vi har det hyggelig sammen. Valg av aktivitet og tema gjøres på konferansen.

 • Badstue og velvære på Sørlandsbadet
 • Rusletur til Hammeren med bål på toppen
 • Bar og biljard
 • VR-testing av virtuelle møterom

19.30 – 3-retters middag og utdeling av Reiselivsprisen

___________________________

Program 22. mars

09.00 – 12.00: Parallelle workshops

Vi starter med en kort God morgen-økt i plenum før vi fordeler oss på disse fire parallelle workshopene. Valg av spor gjør du på konferansens dag 1.

 • Jan-Martin BergeArbeidsglede og motivasjon når du jobber under press – Jan-Martin Berge
  Workshopen fokuserer på hvordan vi kan bevare arbeidsgleden i tider endring og press. Hvordan skape arbeidsglede og hvordan bli bedre til å håndtere stress er øktens hovedtema. Her lærer du mer om hva stress er, hva kjennetegner negativt stress og finns positivt stress? Workshopen har som målsetting at du skal få verktøy; teknikker og strategier, du selv kan bruke i eget liv og arbeidshverdag.
 • Eirik Norman HansenTech-lab; avmystifisering og praktisk testing av nye teknologier – Eirik Norman Hansen
  Aldri før har vi hatt så mange muligheter som det vi har akkurat nå på grunn av teknologi, men vi har heller aldri hatt så mange utfordringer. Vi tar en tur inn i de siste trendene og utviklingen og utforsker hva dette faktisk er. Generativ Kunstig Intelligens, Utvidede virkeligheter hvor vi snakker om VR og AR og alt pakkes inn i Metaverset. Hva er det og hva betyr det for oss mennesker, våre organisasjoner og samfunnet vårt. Gjennom forstålige forklaringer, gode eksempler, gruppe diskusjon og arbeid skal vi utforske og forstå sammen. NB: ta med datamaskin!!
 • Pål MedhusBærekraft i praksis – Pål Knutsson Medhus
  Hva om du måtte svare på praktiske oppgaver og spørsmål om måten du jobber med bærekraft?
  Pål Medhus, for mange kjent for «opplevelseskurset» som han har kjørt for Innovasjon Norge over heile landet i en årrekke, har utviklet et verktøy du kan bruke for å jobbe både konstruktiv, kreativt og grundig med ditt utviklingsarbeid, og i denne workshopen blir du utfordret på hvordan du og din bedrift jobber i praksis.
 • Ged Ryan National Tourism Strategy 2030: How will achieving a high yield with low impact affect you? – Dr. Ged Ryan
  The national tourism strategy sets out a bold strategy for the future of tourism in Norway. In a world of post-pandemic hospitality, profitability largely remains low, capacity has not been extensively realised, the industry is facing recruitment challenges and the level of government support is low. What strategies can tourism/destinations adopt today to meet the initiatives and measures of the National Tourism Strategy 2030? And how can cultural tourism in particular play an important role in achieving the goals of the strategy?

 

12.00 – 13.00: Felles 2-retters lunsj og vel hjem

 

Påmeldingsfrist SNAREST.

Legg til i Google calendar

Hva skjer?


Alle arrangement