USUS Vinterkonferanse – 23.-24.jan Kristiansand 2019

  • 23. januar 11:30- 18:00 + 24. januar 09:00- 12:00 +
Meld deg på

USUS’ vinterkonferanse er den faste årlige møteplass for partnerne i USUS-klyngen. Denne gangen skal konferansen være på Scandic Sørlandet i Kristiansand.  Hotellet er selvsagt USUS-partner.

Program onsdag 23. januar

11.00 – 11.30: Registrering

11:30-12:15: Felles lunsjbuffet (inkludert i konferanseprisen)


12:15: Velkommen og oppstart

Velkommen og orientering om status og tanker videre fra USUS v/daglig leder Synnøve Aabrekk
Vår nye daglige leder har nå hatt et halvt år i lederstolen og vil presentere tanker og strategier for veien videre.


Prosjekter i klynga

INSITE – hva nå? v/USUS og partnere i prosjektet
3 års arbeid og forskning på data om gjesters bevegelser er over. Hva har vi lært underveis og hvordan kan klynga dra nytte av arbeidet som er gjort?

Kultur, mat, uthavner og tilgjengelighet for alle
Korte presentasjoner av pågående prosjekter i klynga;
USUS Art Access – digitalisering av kunst og kultursektoren
SpisSørlandet – lokalmatsatsing
Vel i havn – hvordan videreutvikle opplevelsen av uthavnene på Sørlandet
Opplevelser for alle – hvordan gjøre reiselivet tilgjengelig for alle uansett funksjonsevne


Presentasjon av nye USUS partnere

I løpet av 2018 har vi fått 15 nye partnere. Disse får et par minutter hver til å presentere seg og sin virksomhet. Kanskje finner du en ny aktuell samarbeidspartner i en eller flere av disse?


USUS & Sparebanken Sør reiselivspris finalister

20 minutts presentasjoner fra finalistene til USUS & Sparebanken Sør reiselivspris

1. TrollAktiv: Investering i kvalitetsopplevelser lønner seg

2. Linns Lysstøperi & Ragnvalds Pølsemakeri:  Å skape aktivitet gjennom samarbeid

3. Grimstad Bys Museer: Litt mer digital moden – babysteps og kvantesprang i retning det digitalt avanserte


Kl 16:30 – 18:00 Speed-date/møtebørs mellom USUS-partnerne

Det å møte andre bedrifter, er en viktig del av det å være med på møteplassene i USUS. Det er nå rundt 140 bedrifter som er partnere  i USUS, og det har kommet flere spennende nye bedrifter med i klyngen. Denne delen av konferansen er forbeholdt “Speed-dating” – rett og slett en organisert møtebørs hvor dere som bedrifter har møter for utveksling av erfaringer og muligheter for prosjekter og samarbeid.

Tidligere års deltakere har gitt svært gode tilbakemeldinger på opplegget, og vi har registrert mange nye prosjekter og samarbeid som har oppstått på kryss og tvers av klyngen som følge av disse møtene.

Viktig: Alle som er påmeldt til konferansen dag 1 blir satt opp på avtaler på “speed-datingen”. Du får tildelt et møteoppsett før oppstart hvor det står hvilken bedrift du skal møte til hvilket klokkeslett. Alle møter er satt opp med 15 minutters varighet. Som deltaker kan du på forhånd melde inn ønsker på bedrifter du har lyst til å møte. Da registrerer du dette enten ved påmelding eller sender mail til bodil@usus.no på dette innen 18.januar. Du trenger ikke å vente på deltakerliste for å gjøre dette, vi kontakter de bedriftene du ønsker å møte. Det er jo en positiv motivasjon og oppfordring til å delta på konferansen når du vet at noen aktivt har lyst til å møte nettopp deg. Oversikt over USUS-partnere. Det er også mulig å sette opp møter med ansatte i USUS.

I tillegg til innmeldte ønsker setter vi også opp såkalte “blind dates” avtaler. Her er formålet nemlig å bli kjent med flest mulig av de andre bedriftene i klyngen. Erfaringer har vist at det oppstår flere spennende samarbeidsprosjektet mellom aktører som i utgangspunktet kanskje ikke har tenkt at har noe til felles.


Kl 19:00: Middag og prisutdeling av USUS & Sparebanken Sør reiselivspris

Som vanlig er hyggelig samvær med god mat og drikke en viktig ingrediens på USUS’ vinterkonferanser. I år blir det 3-retters middag ink velkomstdrink på Scandic Sørlandet med lokale ingredienser på menyen.

  • Gratinerte sjøkreps fra Sørlandet servert med spinatpure, hvitløkshollandaise og rugtoast
  • Medaljonger av lam mørbrad fra Sørlandet, servert med sellerikrem og roselkålsaute med grønnsaker fra Hesnes Gård, rødvinsaus og poteter fra Bjærknes og Hoel
  • Solbærostekake servert med karamellisert hvit sjokolade (med fløte, ost og solbær fra Sør-Norge)

Vi gleder oss også stort til å offentliggjøre hvem som har vunnet den første reiselivsprisen! NB: Er du påmeldt konferansen, og ønsker å etterpåmelde deg middagen, send mail til erik@usus.no snarest.


Program torsdag 24. januar

På dag 2 av USUS’ vinterkonferanse legger vi opp til parallelle spor som går i dybden på ulike temaer. Hvis du allerede nå vet hvilket spor du ønsker å delta på, velger du det når du melder deg på. Men du står også fritt til å velge når du er på konferansen. Er dere flere enn én deltaker fra din bedrift (noe vi anbefaler på det sterkeste), så er det jo en fordel å velge ulike spor, slik at dere får med dere mest mulig hjem.

Kl 09.00-12.00: Spor A: Sørlandet – en ledende matdestinasjon i Norge?

Mat er viktig motivasjon for valg av reisemål og vil være et satsningsområde for USUS i 2019.
Sporet passer for alle som produserer eller serverer mat.
v/prosjektleder SpisSørlandet Siren Fredriksen, Kjell Reenskaug – kreativ leder i Bleed, Cecilie Andersen – forsker i NORCE

Kl 09.00 – 12.00: Spor B: Art Access – digitalisering av kultursektoren

Vi ønsker alle tilknyttet ArtAccess-prosjektet velkommen til ny fellessamling. Vi bygger videre på arbeidet som ble gjort under forrige samling, hvor ulike konsepter ble presentert og vurdert. Ambisjonen er å konkretisere en eller flere piloter med utgangspunkt i forarbeidet som er gjort, samt diskusjonene og tilbakemeldingene under forrige samling.

Kl 09.00 – 12.00: Spor C: Booking – fra kikkere til kjøpere

Det hjelper lite å inspirere til besøk og markedsføre landsdelen vår dersom vi ikke samtidig gjør det enkelt og forutsigbart å booke ulike opplevelser, overnatting og transport for å komme hit. På dette sporet får man presentert noen av de muligheter en bedrift har til ta et bedre grep om eget salg.
v/ Madeleine Christiansen fra Bennett of Norway kommer for å fortelle hva deres kunder er ute etter av opplevelser og hva de som reisebyrå/DMC trenger fra bedrifter.
v/ Signe Eriksen fra Reisegarantifondet er advokat/økonom og jobber med reisegarantiordningen. Vil du lage pakkereiser kommer hun med nyttig informasjon om regelverket.
v/ NHO Reiseliv kommer også for å gi tips og råd om prising av opplevelser.

Kl 09.00 – 12.00: Spor D: Storytelling – hele Norge, hele året!

Sørlandet har uante muligheter til å fortelle de gode historiene fra landsdelen vår, om sommeren, men også i «nye» sesonger som vår, vinter og høst. Hvordan skal vi gjøre dette? Hvilke drivere til å skape reiselyst ligger i bunn, og hva motiverer de reisende til å ta de valgene de gjør? Det blir en gjennomgang av en fersk segmenteringsstudie og hvordan Innovasjon Norge bruker innsikten i storytelling.
Sporet passer alle som ønsker å lære om storytelling og hvordan utnytte dette til å skape mer reiselyst for sitt produkt.
V/Margrete Helgebostad og Katrine Mosfjeld, Innovasjon Norge.


Kl 12.00-13.00: valgfri lunsj på Scandic Sørlandet

 

Legg til i Google calendar

Hva skjer?


Alle arrangement