Kurs

Opplevelseskurset i Ny-Hellesund

  • Det kongelige gjestgiveri, Ny-Hellesund
  • 27. februar 10:30- 22:00 + 28. februar 08:30- 14:30 + 27. mars 09:00- 16:00 +
Program og påmelding
Seilbåt i Ny-Hellesund. Foto: Adam Read, Visit Sørlandet

Opplevelseskurset er en del av kursrekken til Innovasjon Norge Reiseliv, spesielt utviklet for små og mellomstore reiselivsbedrifter. Kurset gjennomføres i samarbeid med Høve Støtt og har fått svært gode tilbakemeldinger fra bedrifter som har deltatt over hele landet.

Tid og sted

27.-28. Februar 2019 + oppfølging 27. Mars
Sted 27.-28.2: Det kongelige gjestgiveri i Ny-Hellesund.
Sted:27.3: Vil bli annonsert til deltakerne i god tid.
Pris: For deltakere i prosjektet Vel i havn: 0,-
– Andre deltakere: Kr. 1500,-

Dette kurset er gratis for deltakere i prosjektet Vel i havn. For andre deltakere er det en egenandel på 1500,-, som dekker kursavgift, transport tur/retur Høllen Brygge – Ny-Hellesund og alle måltider (1. samling:2 x lunsj, middag og kaffe/te/vann/frukt/pausemat. 2. samling: 1xlunsj, kaffe/te/vann/frukt/pausemat). Overnatting kommer i tillegg.

På Opplevelseskurset lærer du en ny og inspirerende måte å jobbe med innovasjon og produktutvikling på, der også prinsippene for et bærekraftig reiseliv er en del av utviklingsprosessene.

Hva lærer du?

  • En grunnleggende innføring i opplevelsesøkonomien
  • En grunnleggende innføring i bærekraftig reiselivsutvikling
  • Hvilke drivkrefter påvirker etterspørselen etter opplevelser
  • Opplevelseskurset har et innovasjons- og næringsutviklingsperspektiv, og en praktisk tilnærming. Du lærer om ti praktiske verktøy for å utvikle helhetlige, meningsfylte og bærekraftige opplevelser i egen bedrift. Kursene bruker eksempler fra norsk reiseliv

Gjennomføring

Innovasjon Norge tilbyr Opplevelseskurset i samarbeid med Høve Støtt. Kursene arrangeres over tre dager. Først fra lunsj til lunsj, deretter en oppfølgingsdag 4 uker etter første samling. Kurset er en kombinasjon av forelesninger, øvelser og arbeid med egen bedrift. Hvert kurs ledes av to eksperter som er håndplukket til hvert kurs.

Agenda:

27. Februar:

10.30 Felles transport fra Høllen Brygge med Høllen Båtruter
11.00 Oppstart på det gamle kongelige gjestgiveri i Ny-Hellesund med presentasjon av kursholdere og deltakere
12:00 Lunsj
12:45 Kurs
15:00 Pause med litt å spise
17:30 Avslutning dag 1
19:00 Middag på det gamle Gjestgiveriet i Ny-Hellesund
22:00 Felles opplegg avsluttes

Overnatting for de som ønsker det på Verftet Ny-Hellesund. Overnattingen bestilles eventuelt når du melder deg på og betales direkte til Verftet i Ny-Hellesund ved innsjekk (Pris per person: kr 980,- inkl. enkel frokost). Overnattingen skjer i leiligheter på Verftet. Du får eget rom, men deler bad med andre deltakere. Gi beskjed i påmeldingen dersom du ikke ønsker å dele leilighet, evt. dersom det er spesielle personer du vil dele med.

28. Februar:

07.30 Frokost for de som har overnattet på Verftet

08:30 Oppstart med oppsummering av dag 1
10:00 Pause med noe å spise
13:00 Lunsj
14:00 Transport fra Ny-Hellesund til Høllen med Høllen Båtruter
14:30 Ankomst Høllen Brygge

Mer om Vel i Havn:

Vest-Agder fylkeskommune og Aust-Agder fylkeskommune har fått et tilskudd fra Riksantikvaren til å gjennomføre verdiskapningsprosjektet «Vel i Havn». Hensikten med tildelingen er å stimulere til at kulturminner, kulturmiljø og landskap blir tatt i bruk som grunnlag for økonomisk, miljømessig, sosial og kulturell utvikling.

En viktig målsetting i prosjektet er å forbedre opplevelsen av uthavnene for både fastboende og besøkende.

Prosjektet er del av den større regionale satsingen «Uthavner i verdensklasse», med mål om å få sørlandske uthavner inn på Unescos verdensarvliste.

Sammen med USUS og Sørlandet kunstmuseum (SKMU) skal det utvikles to piloter innen formidling og opplevelse i uthavnene Lyngør og Ny-Hellesund. Disse pilotene kan danne grunnlaget for liknende arbeid i de andre uthavnene på Sørlandet.

Vi tror at en deltakelse på Opplevelseskurset vil være en berikelse for aktører som ønsker å videreutvikle eller starte opp aktiviteter eller opplevelser, alene eller i samarbeid med andre.

Ved spørsmål kontakt: Hildegunn S. Teinum (41908886 / hildegunn@usus.no).

Legg til i Google calendar

Hva skjer?

Nov 28.
Kurs

Skap synlighet (nivå 1)

Mandal , Mandal HotelAlle arrangement