Workshop

Måling, synlighet og annonsering på Google

  • Visit Sørlandet-kontoret, Kristiansand
  • 25. oktober 10:00 - 15:00
  • kr 1500 partner / kr 3000 ikke partner
Google

Å bli funnet på Google er helt avgjørende for de fleste bedrifter, uansett hvilke produkter eller tjenester man tilbyr. I denne workshopen tar vi tak i tre av de viktigste områdene i «Google-universet»:

Google Analytics 4
God måling av hva som skjer på nettsiden er kanskje det aller viktigste man kan gjøre for å forstå kundene og deres oppførsel i dagens digitale verden. Fra 1. juli 2023 ble den gamle Google Analytics-versjonen avviklet, og erstattet av den helt nye Google Analytics 4. Vi skal se på hva som kan måles, hva man bør måle, og hvordan det gjøres i praksis i den nye Analytics-versjonen.

SEO – Søkemotoroptimalisering
Alle drømmer om den gjeve førsteplassen i søkeresultatet når potensielle kunder gjør relevante søk. Hvilke faktorer påvirker rangeringene i søkeresultatet, og hvordan kan man tilpasse sitt eget innhold for å klatre høyest mulig? Vi skal se på mange ulike grep både på og utenfor nettsiden for å legge til rette for gode rangeringer.

Google Ads
De færreste klarer seg bare med organisk synlighet, og spesielt når kunden er i kjøpsmodus kan en annonse på riktig sted til riktig tid være tungen på vektskålen. Da er det helt nødvendig å kjenne til mulighetene som ligger i Google sitt annonsesystem, Google Ads. Her finnes alt fra søkeannonser, shopping-annonser med bilde og pris, til bannerannonsering på millioner av ulike nettsider og videoannonser på YouTube. Vi skal se på hvordan man best kan komme i gang, og hvordan man kan evaluere og videreutvikle annonsering som allerede kjører.

Praktisk info

Kurset legges opp som en workshop med begrenset deltagerantall (10 pers). Ca halvparten av tiden settes av til å stille spørsmål, diskusjon i fellesskap og sparring både med andre bedrifter som kan stå overfor lignende problemstillinger og med kursholder som fagperson. Kurset krever ingen spesielle forkunnskaper, men datamaskin og tilgang til kontoer man evt. allerede bruker på Google Analytics 4 og Google Ads er fint. Her vil det være mye verdifull kunnskap å hente, enten man er helt fersk eller godt i gang fra før.. En av oss i Visit Sørlandet vil også være tilgjengelig for spørsmål/diskusjoner.

Kursholder:
Kenneth Einarsen – Senior digital markedsfører i Aptum

Kenneth var tidligere Aptums byråkontakt i Google, hvor han jobbet som kampanjestrateg og hadde overblikk over landets viktigste kontoer. Med fortid som sjakkspiller på nasjonalt nivå og med utdanning innen astrofysikk trives Kenneth svært godt med tall og prosenter. Få kjenner verdien av riktig måling som Kenneth.

Legg til i Google calendar

Hva skjer?Oct 16.
Kurs

Opplevelseskurset: Kristiansand

Vennesla , Vigeland Hovedgård

Alle arrangement