Webinar

Hvordan tilrettelegge din bedrift for workation

  • Online
  • 21. januar 09:30 - 11:00
  • Gratis
illustrasjonsbilde fra visitnorway

Korona har forsterket en allerede voksende trend om å ta med seg arbeidet på reise. Stadig flere har muligheten til å jobbe hvor som helst og kan dermed kombinere jobb og ferie på nye måter. Den kombinerte jobb-/feriereisen kalles ofte «workation». En fersk undersøkelse utført av TUI på LinkedIn viser at 93 prosent av de spurte kunne tenke seg å jobbe fra et reisemål, nå eller i fremtiden. Bare 7 prosent oppga at de foretrekker å la jobben bli igjen hjemme når de er på ferie.

Hva betyr dette for deg som bedrift og hva kan du gjøre for å tilrettelegge og tiltrekke deg denne typen reisende?

Vi inviterer til et inspirasjonswebinar der vi får med oss to damer med god erfaring med både tilrettelegging for workation, å reise på workation selv og å synliggjøre disse mulighetene i et marked.

Træna workation week

Moa Björnson – utviklingssjef Træna kommune

Træna er en av Norges minste kommuner og ligger langt til havs. Det innebærer både potensiale og utfordringer. For å utvikle Træna til en bærekraftig øykommune med et allsidig næringsliv, et mangfoldig kulturliv og som en attraktiv bosted- og destinasjon ble prosjektet Tenk Træna startet i 2015.
 Kommune, næringsliv, og frivillig sektor lokalt og regionalt er med og tenker vekst og utvikling, forbedring, nyskaping, innovasjon og pådriv. Moa vil dele sine erfaringer om hvordan de testet konseptet workation ved å invitere reiselivsfolk fra hele Norge til å søke om å tilbringe en uke på workation på Træna i mars 2020 (uka før Norge stengte..men det er en annen historie). Hva krevdes av bedriftene på Træna, hvilke behov hadde deltakerne og hva satt man igjen med lokalt etter en slik uke? De inviterer til ny workation i 2021, men avventer datoer pga korona. Et annet spennende og beslektet konsept de har er artists / business / chefs / families in residence som Moa også vil fortelle litt om.

 

Christine Baglo – redaktør Visitnorway.com

Christine er i skrivende stund på et lengre workation-opphold i Lofoten, og hun deltok også på workation-uka på Træna i mars 2020.
Christine vil fortelle om sine erfaringer som “workationer” – hvilke behov har man i en slik setting som skiller seg var en “vanlig” besøkende?
Men i tillegg jobber Christine som redaktør for visitnorway.com der de har laget en egen side for å synliggjøre mulighetene for workation i Norge. Hun vil fortelle litt mer om denne og hvordan du som bedrift kan bli synlig her.

Det vil være mulighet for spørsmål og kommentarer til slutt. Kan bedriftene på Sørlandet tenke kreativt rundt slike konsept?

 

Legg til i Google calendar

Hva skjer?


Alle arrangement