Workshop

Cassini Hackaton – et mer bærekraftig reiseliv ved hjelp av romteknologi

  • Kristiansand
  • 12. mai 00:00-00:00 -
    13. mai 00:00-00:00 -
    14. mai 00:00-00:00 -

Vil utvikle et mer bærekraftig reiseliv ved hjelp av romteknologi

12.-14 mai arrangeres Cassini Hackaton i Kristiansand! Arrangementet er støttet av EU og gjennomføres på 10 lokasjoner rundt i Europa samtidig. 

Temaet er bærekraftig reiseliv og deltakerne utfordres til å finne innovative løsninger eller designe nye produkter og tjenester ved bruk av romfartsdata. Målet: Redusere klima-avtrykket i fremtidens reiseliv.

Hackathonet har overskrift (RE)VisitEurope og presenterer tre hovedutfordringer:

  • Finne bærekraftige destinasjoner
  • Utforske byer og kulturer
  • Utforske naturen med varsomhet

«Visit Sørlandet satser på utvikling av bærekraftige destinasjoner. Timingen er perfekt: Reiselivet har vært gjennom en skikkelig tøff periode, og nå vil vi at turistene skal strømme til Sørlandet og Norge. Å se på digitalisering og bruk av satellittdata for å øke bærekraft, attraktivitet og tilgjengelighet er veldig spennende» sier Synnøve Aabrekk, daglig leder for Visit Sørlandet.

Solveig Nilsen fra Bølgen bærekraftsenter er også begeistret: «Her får vi anledning til å booste reiselivet og gi støtte til grønne gründere! Kombinasjonen space tech og reiseliv er skikkelig gøy! Vi håper arrangementet skal føre til både nye gründerbedrifter og nye samarbeid.»

Målsetningen er løsninger som kan gi flere besøkende tilgang til destinasjoner i Sør-Norge uten å skade eller belaste det naturlige miljøet under reiser og opphold. Hackathon-deltakere får tilgang på data fra Galileo & EGNOS og Copernicus, og man får tilgang på teknisk rådgiving og forretningsutvikling gjennom utvalgte mentorer -både fra Cassini sentralt og lokalt i Kristiansand. De beste forretningsideene kan også vinne premier i form av både pengepremier og rådgivning for å få ideen på beina.

Det er ikke bare kodere og hackere som inviteres. Kreative forretningsutviklere, gründere, kunstnere, miljøvernere og selvfølgelig reiselivet selv oppfordres til å delta. Det settes sammen tverrfaglige team som sammen skal knekke kodene og programmere løsninger for et bærekraftig reiseliv.

https://hackathons.cassini.eu/

Cassini Hackaton 2022 i Kristiansand arrangeres av Bølgen Bærekraftsenter i samarbeid med Bærekraftfestivalen, Digin, Visit Sørlandet, Universitetet i Agder og Arena for Bærekraft .
Hackathonet støttes også av Kristiansand kommune, Norsk Romsenter, Mechatronics Innovation Lab, Norkart, Solsys Mining, Start Norge og Goontech.

Legg til i Google calendar

Hva skjer?


Alle arrangement