Dyreparkens nyheter for 2020

Dyreparken lanserer både dyrenyheter, sjørøverteater og et orangutanghus i 2020, samtidig som satsingen på rimelig overnatting blir intensivert. Dette er Dyreparkens nyheter for 2020.
Dyreparken skal jobbe videre med bevaringen av orangutang Dyreparken skal jobbe videre med bevaringen av orangutang

Det knyttes store forventninger til neste år. Allerede seks uker før nyttår er det forhåndssolgt 6.500 billetter til Kaptein Sabeltann-forestillingen, og i løpet av den siste uken er det solgt rundt 10.000 årskort.

-Dyreparkens gjester har god grunn til å glede seg til 2020. Det investeres ca. 35 millioner kroner i anlegg i tillegg til utvidet satsing på underholdning – det er en betydelig investering, sier adm. dir. Per Arnstein Aamot.

Nytt sjørøverteater i Kaptein Sabeltanns verden

Et helt nytt teater skal huse gjester i salen til allsang av kjente og kjære sanger fra Kaptein Sabeltanns univers. Forestillingen spilles flere ganger om dagen. Byggingen av Sjørøverteateret er et ledd i Dyreparkens femårsplan for å bygge om hele Kaptein Sabeltanns Verden.

-Vi er veldig stolt over å få et inneteater som kan fungere hele året, og vi sitrer av glede etter å komme i gang med byggingen, sier underholdningssjef Roy Bjerke.

Investering: ca. 10 millioner kroner.

Dyreparkens nye Orangutanhus
Dyreparkens nye Orangutanhus

Orangutanghuset

Ny øy, flere aktiviteter og et helt nytt orangutanghus. Dette er et stort steg videre i Dyreparkens bidrag til bevaringsprogrammet for orangutanger og rollen som dyrepark. Orangutanger er en av verdens mest kritisk truede dyrearter. Bestanden på Borneo er halvert i løpet av de siste 20 år. Fra ett hus og en øy i dag, vil det nye anlegget bestå av tre hus og tre øyer. Det nye uteområdet går blir tilrettelagt for at flere kan bo sammen, og gjestene vil oppleve å komme enda nærmere dyrene enn tidligere. De to nye artene det blir aktuelt å få inn er javalangur og hvitkinngibbon, som begge er i internasjonale bevaringsprogram.

-Vi ønsker å dra gjestene tettere inn på orangutangene, og det oppnår vi med det nye anlegget, sier veterinær Rolf-Arne Ølberg.

Investering: ca. 15 millioner kroner.

Ny forestilling Kaptein Sabeltann og havets hemmelighet
Ny forestilling Kaptein Sabeltann og havets hemmelighet

Ny forestilling: Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet

Årets forestilling er mer spektakulær enn noen sinne. Kjuttaviga er nå tømt for vann, for å lage helt nye, hemmelige installasjoner som aldri er sett i Norden tidligere. Premiere 6. juli. Her blir det nye sanger og helt nye ambisjoner, sier Terje Formoe, som har skrevet om hele den opprinnelige forestillingen som først så dagens lys i 2011. Han lover det han kaller «hakeslepp»-scener i den nye forestillingen.

Sirkus Jesper med flere spektakulære stunts
Sirkus Jesper med flere spektakulære stunts

Ny forestilling: Sirkus Jesper

Etter fire år med Sirkus Jesper blir det i år en ny forestilling, der det beste fra tidligere år beholdes, og så blir det nye, spennende overraskelser i tillegg.

13 nye safaritelt

Dyreparken utvider overnattingskapasiteten – igjen. I fjor åpnet Dyreparken Safaricamp, ved Garshavets bredd. Glampingteltene ble kjempepopulære, og var utsolgt i hele juli. I år utvider de med 13 nye telt. Samtidig blir et safariteam etablert for å ta seg av egen kveldsunderholdning eksklusivt for gjester på Dyreparken Safaricamp.

Gangsti direkte fra Abra Havn til egen inngang i Dyreparken

I fjor ble det etablert en gangsti fra Dyreparken Safaricamp og Dyreparken Hotell, langs Grashavets bredd, fram til en egen inngang i Dyreparken. Stien utvides i år helt til Abra Havn. Alle boende gjester får slippe inn i Dyreparken en time før ordinær åpningstid, et gode som har blitt svært populært blant våre gjester.

Jul på KuToppen

Den første KuToppen-filmen som hadde premiere på norske kinoer i 2018, ble sett av over 13.000. Nå er Dyreparkens samarbeidspartner Qvisten Animation i full gang med å lage oppfølgerfilmen «Jul på KuToppen» som får premiere 6. november 2020.