Covid-19 ga mulighet til å tenke nytt

Da korona traff familiebedriften Hjemme Hos Wenche, ble mesteparten av inntektene borte over natta. Bedriften, som stort sett levde av å lage gode matopplevelser for og med grupper, fikk alt av firmaarrangementer, brylluper, jubileer etc avbestilt. Men midt i elendigheten ble dette en mulighet for å tenke nytt.
Hjemme Hos Wenche

Med over 80% inntektsfall måtte familiebedriften si opp 50% av faste ansatte for å sikte seg for fremtiden. Driften ble lagt om fullstendig for å treffe privatmarkedet og stå styrket i de tilpasningskrav som kunne komme.

Hjemme Hos WencheKrise pluss nye familiesituasjoner = nye løsninger

Covid-19 ga oss en mulighet til å tenke nytt, tilpasse oss, sier Lise Bakke som nå har tatt over ledelsen av bedriften sammen med broren Ragnvald.

Og som småbarnsforeldre begge to, så de at den rollen ikke var så forenlig med mye helge og kveldsjobbing. Spørsmålet var hvordan de kunne ta med seg de gode kvalitetene og verdiene fra Hjemme hos Wenche og skape noe som tok høyde for den situasjonen verden er i nå og også kunne passe det livet de ønsker å leve. Svaret ble et konsept som ønsker gjester velkommen, hovedsakelig på dagtid, og i mindre grupper. Mot kun forhåndsbestilling før, kan du nå “stikke innom” for en kopp kaffe, et stykke kake og en deilig lunsj. Og ikke minst tilbyr de deilig take away og catering. Hjemme Hos Wenche trakk erfaring fra da Norge stengte ned og så at take away var populært. En deilig “hjemmelaget” middag var noe flere ønsket. Da kunne de oppleve et lite stykke Hjemme hos Wenche hjemme rundt sitt eget bord. Lunsj til bedrifter og enkeltpersoner som hadde hjemmekontor var også svært populært i disse månedene, og dette er noe de vil fortsette med.

Vi ønsker at våre gjester skal kunne dele de gode stundene, men i mindre grupper enn tidligere. Trygge og hyggelige møteplasser er viktig i et lokalsamfunn. Vi håper vi kan være med å bidra til det lokale næringslivet og være med på utviklingen av His som bydelssenter. Gjennom kaféprosjektet blir vi bedre kjent med våre gjester og vi kan få en bedre innsikt i behovene i vårt lokalsamfunn og hvordan vi kan være med å dekke disse behovene. Dette vil være utgangspunkt for videre utvikling av bedriften, sier Lise.

 

Fortsatt stor tro på lokale leverandører og tette samarbeid

Hjemme Hos Wenche har alltid laget mat med hjertet og hatt et sterkt fokus på bruk av lokale råvarer. Bedriften er tro til sine lokale leverandører, som Hesnes gartneri, Reinhartsen, Nøgne Ø, Arendalsbryggeri og Homborsund Brygghus, og kafeen vil ha fokus på mat i sesong. Hjemme hos Wenche vil fremdeles servere mat laget med hjertet. Men til maten kan du også få en deilig kopp kaffe fra det lokale Mukasa kaffebrenneri (som brenner kaffen sin på Hisøya!) eller andre lokale godsaker.

Gode samarbeid med lokale leverandører som heier på hverandre er viktig for å lykkes, men også vårt medlemskap i USUS har gitt oss en viktig møteplass både for å lære, men også å treffe andre aktører man kan spille ball med og utvikle nye konsepter sammen med.

Ser lyst på fremtiden

På åpningsdagen i september var det gratis kaffe og kake til de 50 første gjestene, og dagen endte med flere hundre gjester innom! Familien Bakke ser positivt på tiden fremover. I disse koronatider er det eneste som er sikkert er at det er de som kan tilpasse seg markedet og snu seg rundt som overlever!

Kafeen på Hisøya i Arendal har åpent fra tirsdag til fredag kl 10-17.